20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Engellilerin dansına büyük ilgi

Çankaya Belediyesi Devinimler Yaşama Sevinci Dans Topluluğu'nun 4'ü engelli 8 dansçısı, sanatta engellerin olmadığını 'Zincir' adlı dans gösterisinde ortaya koydu.

Sanat yönetmenliğini Gülüm Pekcan Şimşir'in yaptığı gösteri, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Gösteride Nursen Akşahin, Elmas Temur, Ekin Çoruh, Veli Kurt, Funda Dönmez, Ayşe Karabuğa, Zafer Gençoğlu, Gülüm Pekcan Şimşir sahne aldı.

Gösterilerinde iki mesaj vermek istediklerini kaydeden Şimşir, "Engellilerin de sosyal hayat ve aktivitelere katılıp son derece başarılı olabileceklerini ve engelsiz insanlarımızla engellilerin iletişim kurabileceğini göstermek istedik. Dans yoluyla bunları anlattık. Gösteriye sanatçılar, engelliler ve aileleri geldi. Sanırım mesajımızı vermeyi başardık'' dedi.

Gösterideki 8 dansçıdan 4'ünün engelli olduğunu belirten Şimşir, ''Konusu dünyada her şeyin birbirini gerektirdiği; yani ben olmasaydım sen ya da o olmazdı. Hayat zincirleme bir olay dizisi, bedenler birbirinin aynası ve yaşam, sonsuzluk bir zaman diliminde karşılaştığımız andır. Bunu anlatmak için de tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve tekerlek kullandık. Bunlar sürekli yer değiştiriyor. Böylelikle bir sürekliliği anlatıyoruz'' dedi.

Şimşir, dansın daha önce dört kez sunulduğunu, ayrıca topluluğun
yurt dışında Hırvatistan'da, yurt içinde de İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Denizli gibi illerde çeşitli gösteri yaptıklarını dile getirdi. Gösterileri vakıf ve derneklerin tekliflerine göre yaptıklarını ifade eden Şimşir, topluluğun kapısının kendini dansla ifade etmek isteyen tüm engellilere açık olduğunu, herkesin kendilerine başvurabileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?