31
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKAYA - ANKARA

Evde sağlık ve bakım hizmeti sürüyor

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, hedeflerinin yılda 100 bin kişiye evde sağlık ve bakım hizmeti vermek olduğunu söyledi.

Çankaya Belediyesi tarafından başlatılan "Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri" kapsamında 4 aylık süreçte 20 bin 815 ayrı evde sağlık ve bakım hizmeti uygulandı.

Bu kapsamda 18 bin 823'ünde sağlık sorunlarına müdahale edildi. Bin 992'sinde ise evde bakım, onarım ve temizlik hizmeti sunuldu.

Sağlık hizmeti sunulan 18 bin 823 Çankayalıdan 11 bin 715'inin sorunları evlerinde giderildi, 5 bin 822'sinin sorunları Çankaya Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Merkezi'ne getirilerek çözüldü. Kalan bin 286'sının sorunları ise bir üst merkez ya da hastaneye götürülerek çözüldü. Tamamen ücretsiz olarak sunulmakta olan hizmet Çankayalılar tarafından hızla benimsenerek yoğun bir şekilde desteklendi.

Bu yoğun ilgi karşısında tam donanımlı 20 araç ve 20'si doktor ve hemşirelerden oluşan 50 personelle sürdürülmekte olan sistem, tam donanımlı 5 yeni araç ve 10 yeni personelle takviye edilerek ekip sayısı 25'den 30'a çıkartıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, haftanın 7 günü ve 24 saat esasına göre çalışmakta olan sisteme dahil olanların talep etmeleri halinde, periyodik takip sistemine alınarak koruyucu sağlık hizmeti almaları da sağlanacağını ifade etti. Eryılmaz, vatandaşların istemleri doğrultusunda onlara kapsamlı bir sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Eryılmaz, sisteme yeni dahil edilen ekiplerinde katılımı ile 1 yıllık süreç içerisinde 100 bin Çankayalıya evde sağlık ve bakım hizmeti sunmayı hedeflediklerini, yerel yönetimler bağlamında Türkiye'nin en büyük ölçekli evde sağlık ve bakım hizmetini başarıyla gerçekleştirebilmenin övüncünü yaşadıklarını açıkladı.

Türkiye bu kalitede bir hizmetin sadece Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirebileceğini söyleyen Eryılmaz, Çankaya'nın farkını ortaya koymaya devam edeceklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:15:26
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 13:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?