30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANKAYA - ANKARA

Hans Poelzig'in eserleri sergileniyor

Ankara Alman Kültür Merkezi, Çankaya Belediyesi ve Çağdaş Sanatlar Vakfı'nın (ÇAĞSAV) işbirliğiyle Alman mimar, eğitimci ve sanatçı Hans Poelzig'in eserlerinin maketleri, planları ve fotoğrafları, meraklıları için Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sergilenmeye başladı.

"Türkiye'de Alman Kültür Esintileri" etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide bir konuşma yapan Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Türkiye'de bu tür etkinlikleri gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Hans Poelzig'in yaşamı ile ilgili bilgiler veren Cuntz, "Atatürk, Poelzig'i 1935 yılında Türkiye'ye öğretmenlik yapması için davet etmiş, fakat kendisi sağlığından dolayı bu değerli teklifi değerlendirememiştir. Zaten 1936 yılında hayata veda etmiştir. Bu nedenle de kendisini ve eserlerini Türkiye'de tekrar hatırlamak bizim için ayrı bir öneme sahip" dedi.

Bu seneki Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türklerin onur konuğu olarak bulunduğunu, 300 Türk yazarın eserlerinin hem kendisi hem de tüm fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgiyle karşılandığını anlatan Büyükelçi Cuntz, katkılarından dolayı Çankaya Belediyesi ve ÇAĞSAV'a teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen ziyaretçilere eşlik eden serginin kuratörlerinden Prof. Dr. Matthias Schirren, her eser hakkında geniş bilgi sundu.
Sergide Poelzig'e ait 14 mimari maket, 118 mimari çizim ve fotoğrafın yanı sıra, çok yönlü sanatçı kişiliğinin bir yansıması olan yağlı boya tabloları projeksiyonla duvara yansıtıldı.

Ayrıca Poelzig'e ait filmlerden bölümler de sergi içinde gösterilmeye devam etti. Sergi, 4 Kasım'a kadar Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde görülebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 14:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?