31
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKAYA - ANKARA

Heykel belediyede çıktı

Venezüella’nın halk kahramanı General Francisco De Miranda’nın Ankara’da bir parka dikilen 500 kilo ağırlığındaki bronz heykelinin çalınmadığı, Çankaya Belediyesi ekiplerince bakıma alındığı ortaya çıktı. Heykelin cuma akşamından itibaren kaidesi üzerinde bulunamaması üzerine Venezuela Büyükelçiliği ve heykeltıraş Filinta Önal, heykelin bulunması için polise başvurmuştu.

Heykelin kaybolduğu haberinin Hürriyet’te yer alması üzerine Çankaya Belediyesi, Miranda heykelinin kendi atölyelerinde olduğunu açıkladı. Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, heykelin zarar görmesi nedeniyle atölyelerine alındığını belirterek şöyle konuştu:

"Miranda heykeli, bulunduğu parktan çalınmak istenmiş. Yerinden sökülmüş, ancak ağırlığından dolayı çalınamadığı için tahrip edilerek yine parka bırakılmış. Bölgede bulunan personelimiz heykeli bulunca belediyeye getirdi. Heykeli, eski haline getirip yeniden kaidesine koyacağız."

Heykeltıraş Filinta Önal ise, "Eğer heykel çalınırken zarar görmüşse ve belediyenin atölyesine kaldırılıyorsa büyükelçiliğe ve bana bilgi verilmeliydi. Çünkü onun tadilatını üstlenecek kişi yine heykeltraşıdır" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?