20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Hırsıza jandarma oyunu

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gasp ve hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 2 kişiyi yakaladı. Jandarma ekipleri gasp zanlısını iş vaadinde bulunarak Türkiye'ye gelmesini sağladıktan sonra gözaltına alındı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Çankaya'da 16 Haziran 2008 ve 02 Kasım 2008 tarihlerinde meydana gelen 2 ayrı gasp olayı ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu gasp olaylarının zanlısı Bektaş G.'nin çaldığı paralarla Kıbrıs'ta kumar oynadığını belirlendi. Jandarma ekipleri kendilerini işadamı olarak tanıtıp bağlantı kurdukları Bektaş G.'ye iş vaadinde bulunarak Türkiye'ye gelmesini sağladı.

Jandarma ekipleri, zanlı Türkiye'ye gelir gelmez gözaltına aldı. Zanlı Bektaş G.'nin
yapılan sorgusunda Çankaya Bademlik mevkiinde meydana gelen Pusat ve Aygül A. ile Asur T. ve Dilber A.'nın gasp edilmesi olaylarını gerçekleştirdiği belirlendi.

Zanlının, ayrıca aynı bölgede gerçekleştirdiği gasp olayları ile piknik yapmaya gelen vatandaşları huzursuz ettiği öğrenildi. Jandarmada sorgusu tamamlanan zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, jandarmaya Keçiören Sarayköy Mahallesi'nde bir markette hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar gelmesi üzerine yapılan çalışmada, marketin camının kırılarak içeri girildiği ve yazar kasanın çalındığı tespit edildi. Olay yerindeki delilleri değerlendiren ekipler, civardaki bir inşaata kadar iz sürerek 19 ayrı hırsızlık suçundan sabıkalı Namık Kemal Y.'yi(53) çaldığı yazar kasa ile birlikte suçüstü yakaladı. Tecavüz suçundan da sabıkası bulunduğu öğrenilen Namık Kemal Y. yapılan sorgusunun ardından
adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 12:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?