19
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKAYA - ANKARA

Karla mücadele ekipleri işbaşında

Çankaya Belediyesi karla mücadele ekipleri gece başlayan kar yağışıyla birlikte yolları temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Çankaya Belediyesi tarafından oluşturulan Kar ve Buzlanmayla Mücadele Ekibi, günlerdir hava tahmin raporlarını takip ederek, yağış başlar başlamaz harekete geçti.

Sabaha kadar devam eden yağışa rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, Çankayalıların ulaşım sıkıntısı çekmemeleri için ilk etapta cadde ve sokakları temizlediler.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Gece 12 kar küreyici unimog, 12 elle tuzlama kamyonu ve 4 grayder ile yol açım çalışmalarına başlayarak kar ve buzlanmaya karşı mücadelemize başlandı.

Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Park-Bahçeler müdürlüklerinden gelen işçilerden oluşturulan kaldırım temizliği ekiplerini de devreye sokarak topyekün bir karla mücadele çalışmasına girişildi. Başkent için öncelik arz eden Köşk, Meclis, Bakanlıklar, Büyükelçilikler, hastaneler ve okullar gibi kurumsal bölgelerdeki çalışmaların yanı sıra yaya bölgeleri ve sokaklardaki çalışmaları aynı anda sürdürülüyor. İlçemizde bulunan 3 bin 500'ü aşkın sokağı açık tutarak Çankayalıları kar yağışına teslim etmeyeceğiz" denildi.

Ayrıca, vatandaşların kar ve buzlanmayla ilgili şikayetlerini Çankaya Belediyesi Çağrı Merkezi'nin 458 90 90, Telsiz Merkezi'nin 230 75 51 numaralı telefonlarını arayarak istek ve şikayetlerini iletmeleri istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?