30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANKAYA - ANKARA

Kavşak yapımı durdu, Gökçek şokta!

Ankara 16. İdare Mahkemesi'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin “Kolej köprülü kavşak” yapımına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek AA muhabirinin sorusu üzerine Kolej'e “trafiği rahatlatmak” için kavşak yapmak istediklerini belirterek, “Kararı öğrenince şok oldum. Bu kadar hızlı bir şekilde karar çıkmasına şaşırdım. 25 Nisan Cuma günü saat 16.00'da mahkemeye müracaat etmişler. 1 saat içinde de yürütmeyi durdurma kararı alınmış” dedi.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, Kolej'e köprülü kavşak yapımı konusunda büyükşehir belediyesi ile mücadeleye devam ettiğini belirtti.

Bu çerçevede yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtıklarını hatırlatan yetkililer, şunları kaydetti:
“Mahkeme Çankaya Belediyesi'nin başvurusunu dikkate alarak Gökçek'e bir kez daha (dur) dedi. Ankara 16. İdare Mahkemesi, Kolej Kavşağı'nda köprülü kavşak yapımına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hukuk “Gökçek'e Dur” demesine rağmen inşaat çalışmalarına başlanacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Büyükşehir belediyesinin bu hukuk tanımaz tavrına karşı, öncelikle bütün yetkili kurum, kuruluş ve kişileri olaya el koymaya çağırıyor ve Çankaya Belediyesi olarak da buna karşı sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 15:03:39
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 15:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.78.xxx Tarih : 19.05.2008 21:25:56

Katlı kavşaklar şehir trafiğinde çözüm değildir. Kollejde rahatlattığınız trafik, Sıhhiye ve Kurtuluşta tıkanır. Bu sefer de bu kavşakları katlı kavşaklara çevirmeniz gerekir. Varoşların oylarıyla 15 yıldır iktidarda Gökçeğin kentten anladığı tek şey hızlandırılmış araç trafiğidir. Dünyanın hiç bir üşleksinde şehir içi trafik kazaları ölümle sonuçlanmaz. Ama bizde oluyor. Ankaranın bir çok noktası bu katlı kavşaklar yüzünden düğümlenmiştir. İnanın sevgili Ankaralılar gelecekte bir gün bu kvaşaklar doldurulacak ve HEMZEMİN KAVŞAKLARLA çözüm üretilecektir. 15 yıldır bir metre ray döşenmemiştir. Sadece inşaat devam edecektir. Alt yapının facia olduğu bellidir. Gerede Işıklı barajını yapmak yerine Kızılırmak suyu Ankaraya getirilecektir. Bu nehrimize 63 fabrikanın atıkları karışmaktadır. Gökçek en karlı kuruluş olan doğal gazı satmıştır. Gökçeğin hataları burada yazmakla bitmez. K. Mükremin BARUT 19 MAYIS 2008 Ankara