19
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKAYA - ANKARA

Kreşler konuklarını bekliyor

ÇANKAYA KREŞLERİ YENİ SAKİNLERİNİ BEKLİYOR

Çankaya Belediyesi kreşlerine ve etüt merkezlerine 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı için başvuru yöntemi ve kayıt tarihleri belirlendi.

Okul öncesi eğitimin yaygınlaşması ve her çocuk için ulaşılabilir olmasını sağlamak amacıyla hizmet verilen kreşlere ve etüt merkezlerine ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten yetkililer, kreşlere Çankaya Belediyesi personelinin çocukları öncelikli olarak yerleştirileceğini daha sonra diğer vatandaşların başvuruların kabul edileceğini dile getirdiler. Başvuranlar arasında sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı çocuklara öncelik verilmesi için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) Kreş

ve Gündüz Bakımevleri Yönetmeliği'nin kabulünü düzenleyen 25'inci maddesine göre bir Seçici Komisyon tarafından sıralama yapılacağı hatırlatılırken boş kalan yerler için kura çekilecek.

Çankaya Belediyesi personeli çocukları kayıtlarının 3-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı, 10-15 Mayıs tarihleri arasında ise kreşlere devam eden çocuklar ile dışarıdan başvuruların kabul edileceği ifade edilirken, dışarıdan başvuruları kabul edilenlerin ise kesin kayıtlarının 24-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Seçici Komisyonun Değerlendirmesinin 17-18 Mayıs tarihlerinde karara bağlanacağı, 20 Mayıs 2010 tarihinde kuraya girecek olan velilerin çocuğa ait vukuatlı nüfus kayıt örneği,

anne-babanın çalıştığı işyerinden alınacak belge, ikametgah belgesi ve dilekçe örneği ile Kolej'de bulunan Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvurabilecekleri kaydedildi.

Fırsat eşitliğini ön planda tutmak amacıyla aile içi şiddet nedeniyle sığınma evlerinde kalan kadınların çocukları, anne-babası ölmüş olup bir yakını tarafından bakılan çocuklar gibi kişilere Seçici Komisyon tarafından öncelikli olarak yer verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 15:33:02
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 15:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?