19
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKAYA - ANKARA

Nostalji devam ediyor

KIZILAY'DA NOSTALJİ DEVAM EDİYOR

Çankaya Belediyesi, 'Çankaya Yazı' etkinlikleri kapsamında Ankaralıları "Yeşilçam Klasikleri"yle buluşturmaya devam ediyor.

'Çankaya Yazı' etkinlikleri kapsamında başlatılan 'Kızılay'da Yazlık Sinema Keyfi' Ankaralıları Kızılay'a çekmeye devam ediyor. Yenilenen mekanları ve imajıyla Kızılay çevresinin eskiden olduğu gibi bireylerarası iletişim ve toplumsal paylaşım merkezine dönüştürmeyi hedefleyen Çankaya Belediyesi, geçmişin vazgeçilmezlerinden olan Yazlık Sinema Keyfi'ni Ankaralılarla buluşturuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Yaz aylarını Ankara'da geçirenler için hepimizin özlediği, çocukluk anılarımızda güzel bir yere sahip olan yazlık sinemaları Kızılay'a taşıdık. Geçmişin tatlarını yaşatmaya çalıştığımız, güzellikleri paylaşarak toplumsal dayanışmayı da geliştirmeyi amaçladığımız sanatsal etkinliklerimizi birlikte izlemek için, 'Özlediğiniz Kızılay'da buluşalım" diyor ve tüm Ankaralıları film izlemeye davet ediyorum" dedi.

Sakarya Meydanı'nda 3 Eylül'e kadar sürecek sinema keyfi, her hafta Cuma ve Cumartesi akşamı saat 20.30'da Ankaralıları bir araya getirmeye devam edecek. Etkinlik kapsamında, bugüne dek Memduh Ün'ün 'Avare Mustafa'sı, Aydın Arakun'un 'Kahpe'si, Halit Refiğ, 'Karakolda Ayna Var'ı Nejat Saydam'ın 'Yakut Gözlü Kedi''si sinemaseverlerle buluştu. Etkinlikler kapsamında Ankaralılarla buluşacak diğer filmler şöyle:

"20 Ağustos - Halit Refiğ, 'Erkek ve Dişi': Fikret Hakan, Selda Alkor. 21 Ağustos - Memduh Ün, 'Yaprak Dökümü' :Fatma Girik, Ediz Hun. 27 Ağustos - Atıf Yılmaz, 'Köroğlu' : Cüneyt Arkın, Fatma Girik. 28 Ağustos - Orhan Elmas, 'Boş Beşik' : Fatma Girik, Tugay Toksöz. 3 Eylül - Memduh Ün, 'Kanlı Nigar': Fatma Girik, Kemal Sunal."

KIZILAY'DA NOSTALJİ DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 13:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?