20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

'Öğle Konserleri' sezonu açıldı

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin her Salı günü düzenlediği Öğle Konserleri, sezonu açıldı.

Genç yeteneklerin yanı sıra deneyimli sanatçıların da sahne aldığı konserler, 2008-2009 sanat sezonunda yine Ankaralılarla birlikte olmaya devam edecek. Güne kısa bir müzik molası vermek isteyenleri karşılayan ilk konserde, viyolonselde Duygu Kaynar, piyanoda ise Serklana Gani yer aldı.

Konserde Franz Schubert'in "Arpeggione Sonat"ı ve Robert Schuman'ın "Viyolonsel Konçertosu" dinleyicilere müthiş bir performansla sunuldu. Konser sonunda ise geleneksel çay ve kurabiye ikramıyla dinleyiciler ve sanatçılar bir araya geldi.

1987'de Trabzon'da doğan ve ilk müzik öğrenimine 5 yaşında müzik öğretmeni olan annesi Zuhal Kaynar ile piyano çalışarak başlayan Duygu Kaynar, Bilkent Üniversitesi'nde çalışmalarına lisans 4. sınıfta Adil Babayev'le devam ediyor ve aynı zamanda Bilkent Gençlik Orkestrası'nın viyolonsel grup şefi ve Bilkent Gençlik Kuartet'in üyesi olarak konserlerde yer alıyor.

Gelecek haftaki Öğle Konserleri'nde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri Ayşegül Koca bir gitar resitali verecek. Koca; J.Kaspar Mertz, Napoleon Coste, M.Castelnuovo ve Çağdaş Üstüntaş'ın eserlerini icra edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 13:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?