20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Pembe Köşk de listelerde unutuldu

Müze-ev olarak kullanılan İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 48 yıl yaşadığı Pembe Köşk’ün, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde (ADNKS) unutulduğu ortaya çıktı. Halen evde oturan İnönü’nün kızı Özden Toker’in ismi seçmen listesinde çıkmayınca hata anlaşıldı ve düzeltildi.

SEÇMEN sayısındaki artış, kayıtlardaki yanlışlıklar büyük kargaşa yaratırken, önemli bir hatadan son anda dönüldü. Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1925’ten, öldüğü 1973’e kadar 48 yıl yaşadığı, şimdi de kızı Özden Toker’in oturduğu Pembe Köşk, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde (ADNKS) unutuldu.

Basında sıkça yer alan "Unutulan seçmen" haberleri üzerine Özden Toker, isminin listede olup olmadığının kontrolü için yardımcısı Yılmaz Oydam’ı görevlendirdi. Seçmen listelerini kontrol etmek için Çankaya Mahalle Muhtarı Handan Şemin’e giden Oydam, listede Toker’in ismini göremedi. Oydam’ın, Çankaya Nüfus Müdürlüğü’ne başvurmasıyla, tarihi Pembe Köşk’ün, ADNKS’de de kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. Nüfus Müdürlüğü’ne gerekli bildirimi yapan Oydam, "Onlar da durumu fark edince çok şaşırdılar. Hemen İmar Müdürlüğü’ne başvurarak adres bilgilerini aldılar. Pembe Köşk’ün adresi yazılınca yakınındaki site çıkıyor ama İsmet Paşa’nın Pembe Köşk’ü çıkmıyordu. Yanlışlığı hemen düzelttiler" dedi.

Ankara’nın en önemli tarihi yapılarından birinin unutulmasını, "sistemdeki düzensizliğin kanıtı" olarak değerlendiren İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan da, "Bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Ancak sistemdeki düzensizlik Pembe Köşk’ü unutacak düzeye gelmiş" yorumunu yaptı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 09:51:46
Güncelleme :10 Aralık 2008 Çarşamba 10:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?