25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKAYA - ANKARA

Sanatseverlere müzik ziyafeti

ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ'NDE PİYANO RESİTALİ

Çankaya Belediyesi'nin sanatseverleri klasik müzikle buluşturduğu "Kış Akşamları Dinletileri" devam ediyor.

Her hafta salı ve cumartesi akşamı Ankaralı müzikseverleri seçkin sanatçılarla buluşturan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin bu haftaki konuğu, piyanonun önemli isimlerinden Yeşim Gökalp oldu.

Gökalp, Bach, Schumann, Schmanowski ve Debussy'nin eserlerinden oluşan seçkisiyle sanatseverlere güzel bir akşam yaşattı

Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'ne 8 yaşında giren Yeşim Gökalp, 1983'de Almanya'da öğrenime başladı. 1990 yılında mastırını tamamlayan Gökalp, Amadeus Quartett ile Oda Müziği çalışmaları yaptı.

İlk konserini 16 yaşında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde veren sanatçı, yurtiçi konserlerinin yanı sıra İsviçre, Avusturya, Almanya, Fransa ve Rusya Federasyonu'nun çeşitli kentlerinde konser ve resitaller verdi. Bugüne kadar birçok yabancı ve Türk şeflerle çalışmış, Türk eserlerine de repertuarında geniş yer vererek radyo ve televizyon kayıtları gerçekleştirmiş olan Gökalp, halen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası solist sanatçısı. Gökalp, çalışmalarına ünlü pedagog Prof. Dr. Renata Kreitschmar Fischer ile devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 16:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?