17
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKAYA - ANKARA

Seçimi kaybeden AKP'li aday ihaleyi kazandı

Yerel seçimlerde AKP’den Ankara Çankaya Belediye Başkan adayı olan Çağlar Mesut Bozoğlu’nun şirketi Bozoğlu İnşaat, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden 27.5 trilyonluk ihale aldı


ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün İzmir Halkapınar Spor Salonu İnşaatı için çıktığı ihale sonuçlandı.

Pazarlık usulüyle yapılan ve 11 firmanın teklif verdiği ihaleyi, 27 trilyon 590 milyar lira bedelle Bozoğlu İnşaat kazandı. Yaklaşık 48 bin metrekare alanı olan ve 10 bin kişi kapasiteli spor salonunun yapım işini üstlenen Bozoğlu İnşaat’ın 30 Kasım 2004’te işe başlayıp, 28 Haziran 2005’te tamamlaması öngörüldü.

İHALE DAHA ÖNCE İPTAL EDİLMİŞTİ

İzmir Halkapınar Spor Salonu’nun yapımı için ilk kez 10 Eylül 2003 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce ihaleye çıkılmıştı. Bu ihaleye, Odak İnşaat 29 trilyon 460 milyar, Yurt İnşaat da 25 trilyon 90 milyar liralık teklif sunmuştu. Ancak İzmir Belediyesi, ihale üzerinde bırakılan Yurt İnşaat’ın iş deneyim belgesinin geçerliliğinin olmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etmişti.

SALONUNUN OLİMPİYATLARA YETİŞMESİ GEREKİYOR

Bunun üzerine, Halkapınar Spor Salonu’nun İzmir’de 2005 yılında yapılacak ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 8 bine yakın sporcunun katılacağı Yaz Üniversite Oyunları’nda kullanılacak olması nedeniyle devreye Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü girdi.



Müdürlük, mevzuatta yer alan ivedilik durumu uyarınca işin yaptırılmasını üstlendi. Daha önceki ihalede 18 ay olarak belirlenen işin yapım süresi, bu ihalede 15 aya indirildi. Ancak, Kamu İhale Kurumu’na yapılan bildirimde işin yapım süresinin 7 ay olarak öngörüldüğü dikkati çekti.

ÇANKAYA İÇİN İDDİALIYDI

Halkapınar Spor Salonu’nun ikici kez yapılan ihalesini kazanan Bozoğlu İnşaat’ın sahibi Çağlar Mesut Bozoğlu, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AKP’den Ankara Çankaya belediye başkan adayı olmuştu.

CHP’nin kalesi olarak bilinen Çankaya için iddialı olduğunu dile getiren ve yoğun bir propaganda çalışması yürüten Bozoğlu, AKP’nin genç yüzü olarak da vitrine çıkmıştı. Başbakan Erdoğan da partisinin Çankaya ısrarını sık sık vurgulamıştı. Ancak, Mesut Bozoğlu almış olduğu yüzde 36’lık oya karşın başkanlığı CHP’li aday Muzaffer Eryılmaz’a kaptırmıştı.
anka
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 12:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?