24
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKAYA - ANKARA

Sergilere büyük ilgi

GALERİ KARA İKİ SANATÇIYI AĞIRLADI

Çankaya Belediyesi Galeri Kara, Diana Blok'un 'Bizim Aracılığımızla Görmek' adlı fotoğraf sergisi ile Gabrielle Le Roux'un 'Afrikalı, Gururlu ve Transgender' adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası Af Örgütü, Hollanda Büyükelçiliği ve Pembe Hayat LGBTT Derneği'nin desteklediği serginin açılışını Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy yaparken, açılışta sanatçılar Diana Blok ve Gabrielle Le Roux ile çok sayıda sanatsever hazır bulundu. Yeni toplumcu belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayatın birçok alanına, özellikle kültür ve sanata yepyeni bir vizyonla yaklaşmayı ilke edindiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ulusoy, "Bu ilke çerçevesinde sanatın toplumla daha katılımcı

bir eksende buluşması, özgün projelerin toplumun değişik kesimlerinde görücüye çıkması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Toplumsal duyarlılığın ön planda olduğu, toplumu oluşturanların birey olduğunun farkında olarak bireyin toplum içindeki yerini de sorgulayan, eşitsizliklerin ortadan kalkması ve topluma, dolayısıyla bireye kendisinin ne kadar değerli olduğunun hatırlatılmasına işaret eden bu yeni anlayışla belediyemiz iki uluslararası sanatçıyı ağırlıyor" dedi.

Toplumsal adalet için 20 yıldan bu yana ırkçılık, cinsiyetçilik, sınıf ayrımcılığı ile mücadele ettiğini söyleyen ve bu çalışmaları sergileme imkanı bulan Güney Afrikalı sanatçı Gabrielle Le Roux ise, 'Sayın Başkan Yardımcımızın bugün burada bizimle olması bence topluma önemli bir mesaj içeriyor' diye konuştu.

Le Roux, sergiyi Ulusoy'a gezdirirken resimlerindeki temalar hakkında da bilgi verdi. Sergi 3 Aralık 2010 tarihine kadar Galeri Kara'da gezilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 15:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?