25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKAYA - ANKARA

Tesis açılışında voleybol maçı

LOZANPARK YENİ TESİSLERİ İLE CAZİBESİNİ ARTIRDI

Çankaya Belediyesince Lozanpark'ta yapılan spor tesislerinin açılışında CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, plaj voleybolu maçı yaptı.

Çankaya Belediyesi'nin Birlik Mahallesi'ndeki Lozanpark'ta yaptığı 2 adet plaj voleybolu sahası ve 2 adet tenis kortu sahasının açılışına katılan Okay, yaptığı konuşmada, Çankaya'nın Türkiye'deki tüm ilçeler arasında önemli bir ayrıcalığının olduğunu söyledi. Ankara'nın Türkiye'nin başkenti, Çankaya'nın da Ankara'nın başkenti olduğunu ifade eden Okay, tesislerin açılışının da Çankayalı vatandaşlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesi olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Bülent Tanık da belediyenin yatırımlara devam ettiğini, henüz açıklamadıkları çok sayıda projenin hazırlık aşamasında olduğunu yakında bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Lozanpark'ta açtıkları tesislerle ilgili Çankayalı vatandaşlardan olumlu görüşler aldıklarını dile getiren Tanık, ''Burada etrafa kötü kokular yayan alanlar vardı. Onları kuruttuk. Çankaya'yı her geçen gün daha yeşil hale getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz'' diye konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Ünal Karabıyık ise, plaj voleybolunun olimpik spor olarak kabul edilmesinin ardından plaj voleybolu ligi oluşturduklarını belirterek, Ankara'ya kazandırılan tesisler için Başkan Tanık'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Tekerlekli Sandalye Tenis Takımı oyuncuları Başkan Tanık'a teşekkür ederek bir tenis raketi armağan ettiler.

Daha sonra Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın başlama düdüğünü çalmasıyla Hakkı Suha Okay, Bülent Tanık, CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ve Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan birer sayılık sembolik maç yaptılar. Burcu- Neslişah, Pınar- Öznur ikilisi ile oynanan sembolik maçın ardından sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Okay, tesisleri gezerek Tanık'tan bilgi aldı.

Lozanpark, kafe-restoran, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, açık hava futbol sahası ve fitness alanının ardından plaj voleybolu sahaları ve tenis kortlarıyla kent merkezinde doğal ortamda bir spor ve dinlenme tesisi olma özelliğine kavuştu.

LOZANPARK YENİ TESİSLERİ İLE CAZİBESİNİ ARTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 14:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?