17
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKAYA - ANKARA

Yemenli Bakan, Dikmen vadisinde

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir dizi temas ve karşılıklı işbirliği için, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere başkentte bulunan konuk ülke bakanı ve beraberindeki heyet, ilk önce Çankaya Hanımlar Lokali’ni, ardından Dikmen Vadisi’ni gezdi. Büyükşehir’in projeleri hakkında yetkililerden bilgi alan Al-Kahlani, Çankaya Hanımlar Lokali’ni ve uygulamayı çok beğendi.

Hanımlar Lokali’nin bir benzerinin başkanı olduğu Sana’da da olduğunu bildiren konuk bakan Al-Kahlani, "Ancak burada gördüğüm tesisler ve hizmetler muhteşem. Bu projeyi Başkent Sana’da da hayata geçirmek isterim. Dikmen Vadisi de tam anlamıyla muhteşem. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız protokoller ile buradaki projeleri Yemen’de görmek isteriz" diye konuştu.

Ankara ve Yemen’in başkenti Sana’nın kardeş şehir olması için karşılıklı fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydeden konuk bakan Al-Kahlani, "Devlet ve millet olarak bir çok ortak yönlerimiz var. Ziyaret çerçevesinde iki ülke ve iki şehir arasında yapacağımız görüşmelerle mevcut ilişkilerimizi daha da ileriye götürmek istiyoruz" dedi.
Bakan Al-Kahlani ve beraberindekiler, daha sonra Harikalar Diyarı ve Göksu Parkı’nı gezdiler.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2004 Salı 13:08:59
Güncelleme :14 Eylül 2004 Salı 13:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?