18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKAYA - ANKARA

Yeni kültür merkezi için ilk adım

BELEDİYE-BAKANLIK İŞ BİRLİĞİ, ANKARA'YA YENİ BİR KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRIYOR

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, imzaladıkları protokolle Ankaralılara yeni bir kültür ve arşiv merkezi kazandırmanın ilk adımını attı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen imza töreninde konuşan

Bakan Günay, belgesel niteliğindeki görüntüleri kısıtlı mekanlarda gün ışığına çıkarmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Kültür hazinelerimizi yeni inşa edeceğimiz merkezde, çağdaş teknolojilerin yardımıyla gelecek kuşaklara aktaracağız. TOKİ ile iş birliği içinde gerçekleştireceğimiz yapının en kısa sürede hizmete girmesini hedefliyoruz. Ankara'ya yeni kültür ve sanat mekanları kazandıracağız" dedi.

Başkan Bülent Tanık ise, belediyenin Çiğdem Mahallesi'nde yer alan yaklaşık 4 bin metrekarelik arsası üzerinde Bakanlığın kültür merkezi inşa edecek olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Arsada kültür mekanlarının, toplantı salonlarının, sinema salonlarının yer alacağını ifade eden Tanık, Ankara'da yeni bir kültür yapısının hayat bulacağını ifade etti.

Çankaya Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle 01.06.2010 tarihinde verdiği karar doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 'Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nce kullanılmak üzere 25 yıllığına tahsis edilen arsa, Çiğdem Mahallesi'nde yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Tarihi ve kültürel mirası oluşturan görsel-işitsel materyalleri gelecek kuşaklara taşıyacak dünya standartlarında bir arşive sahip olmanın hedeflendiği merkez ile şehre halkla buluşma noktası olacak sosyal ve kültürel bir tesis kazandırmak da amaçlanıyor. Merkezde; sinema, çok amaçlı bir salon, sergi salonu, sinema arşivi, toplantı salonu, ofis ve benzeri fonksiyonların bulunduğu bir hizmet binasının yapılması, çok amaçlı salonla sergi salonunun Çankaya Belediyesi ile birlikte kullanılması planlanıyor.

Temelin 2011 yılının başında atılması, inşaatın ise 2014 yılının sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Bakan Günay, daha sonra Başkan Tanık ile Devlet Resim Heykel Müzesi'ni gezerek restorasyon çalışmalarını inceledi.

BELEDİYE-BAKANLIK İŞ BİRLİĞİ, ANKARA'YA YENİ BİR KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRIYOR
BELEDİYE-BAKANLIK İŞ BİRLİĞİ, ANKARA'YA YENİ BİR KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 18:51:39
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 18:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?