30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANKAYA - ANKARA

Zabıta denetimlerini yoğunlaştırdı

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yarıyıl tatilinde okul kantinleri ve okul çevrelerindeki market ile büfelerde denetimlerini yoğunlaştırdı.

Ders yılının başlamasıyla okul çevrelerindeki market ve büfelerde de alışveriş yoğunluğunun arttığına dikkat çeken Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, "Tüketim bilincinin oluşturulması için okullarda ve aile içi eğitimde çocuklara üretim yeri belli olmayan, son kullanım tarihi geçmiş ürünleri almamaları gerektiği hatırlatılmalı. Denetimler sırasında gerek esnafa, gerekse okul yönetimlerine halk sağlığı için uyarılarda bulunarak, çocuklarımızın sağlığıyla oynanmasının önüne geçiyoruz" dedi.

Okul çevrelerinde açıkta gıda maddesi satan seyyar satıcılara karşı etkili bir mücadele yürüttüklerini ifade eden yetkililer, okul yönetimleri ve ailelerin olumsuz durum tespit ederek belediyeye ulaşmaları halinde en kısa sürede müdahale edeceklerini ifade ettiler. Günün her saatinde görev başında olduklarını belirten yetkililer, Çankaya Belediyesi'nin 230 75 51, 458 90 91 ve 231 38 03 nolu telefonlarına gelen talep ve şikayetlerin zabıta ekipleri tarafından çözüldüğünü dile getirdiler.

 

İha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 10:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?