1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

En güzel dana seçildi

Mamak Belediyesi'nin gelenekselleşen "En Güzel Dana" yarışması, düzenlenen renkli bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Nato Yolu üzerinde kurulan kurban pazarı yeri açılışıyla birlikte düzenlenen yarışmada, yılın en güzel danası, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ve Ankara Tarım İl Müdürü Mustafa İslamoğlu'nun da aralarında bulunduğu jüri tarafından seçildi.

Değişik illerden gelen 10 dananın finale kaldığı yarışmada heyecanlı anlar yaşandı. Yarışmada danalar ırk özellikleri, ortopedik durumları, ayak tırnakları, tüy durumları, duruş ve yürüyüş özelliklerine göre 5 kategoride değerlendirildi. Sahipleri tarafından süslenen danalar, jürinin önüne çıkarak hünerlerini gösterdi. Jürinin karşısına çıkmak istemeyen bazı danaların yarışma alanından kaçmaları, sahiplerinin ve izleyicilerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Yarışma sırasında konuşan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Kurban Bayramı için huzur ve güvenlik içerisinde bir ortam hazırladıkları belirterek, "Sahiplerinin yetiştirdiği bu hayvanlar önce bizlerin beğenisine sunuldu. Bayramda da sizlerin beğenisine sunulacak. Umarım vatandaşlarımızın bayramda kurbanlık alabilecek durumları olur" dedi.

Puanlamanın ardından 10 dana arasından sadece üç tanesi en yüksek puanı alarak ilk 3'e girebildi. Arif Yiğit'in sahibi olduğu Yozgat'tan gelen Simental adındaki dana 220 puan alarak 1. olurken, Zeki Adıbelli'nin sahibi olduğu dana 210 puanla 2., Mehmet Yaman'ın sahibi olduğu dana da 180 puanla 3. oldu. Başkan Şahin, dereceye giren 1. dana sahibine yarım altın, 2. ve 3. olan danaların sahiplerine de çeyrek altın verdi. Şahin finala kalan 10 dananın sahiplerine de günün anısına birer teşekkür belgesi takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 15:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin yula IP: 85.104.5.xxx Tarih : 1.11.2006 10:03:15
ne önemi var dananın güzel olmasının sonunda kesilecek...ama deseler donduracağız o ayrı ,ya artık burakın bu saçmalıkları adamı gül dürme yin......