24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Mamak Belediyesi'nde sendika rekabeti

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, Mamak Belediyesi'nde bir süredir yaşanan sendikal örgütlenme rekabetinde, bugün itibariyle, çoğunluğun kendilerinde olduğunu açıklarken, Hizmet-İş Sendikası ise çoğunluğun kendilerinde olduğunu belirtiyor.

Genel-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın, bir süredir Mamak Belediyesi'nde, belediye yönetiminin desteği ve baskısıyla örgütlenme çalışması yürüttüğü iddia edildi. Genel-İş'ten istifa etmedikleri için 11 sendika üyesinin işten atıldığı öne sürülen açıklamada, belediye yönetiminin suç işlediği iddiasıyla Belediye Başkanı Gazi Şahin hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Bu gelişmeler karşısında Genel-İş üyelerinin sendikalarına sahip çıktığı belirtilen açıklamada, ''Bugün itibariyle sendikamız Mamak Belediyesi'nde çoğunluk sendikasıdır. Belediye yönetimi buna saygı göstermelidir'' denildi.

''İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR''

Hizmet-İş Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı İsmail Özgüven ise Mamak Belediyesi'nde yaklaşık 3 ay önce üye kaydetmeye başladıklarını söyledi. Kısa süre içerisinde 696 işçiden 393'nün sendikalarına üye yaptıklarını dile getiren Özgüven, çoğunluğun kendilerinde olduğunu ileri sürdü. Özgüven, Ekim ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacak çoğunluk tespitinde bunun tescil edileceğini savundu.

Özgüven, ne şekilde olursa olsun bir işyerinden işçi çıkarılmasını tasvip etmelerinin mümkün olmadığını,örgütlenme tartışmaları başlamadan önce de belediyeden işçi çıkarıldığını ifade etti. Örgütlenme çalışmaları yapılan işyerlerinde çeşitli iddiaların ortaya atılabildiğini dile getiren Özgüven, bunların gerçeği yansıtmadığını, işçilerin kendi sendikalarını tercih ettiğini söyledi.

(aa)
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 01:35:55
Güncelleme :15 Şubat 2006 Çarşamba 12:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN ALEMDAR IP: 195.142.130.xxx Tarih : 19.01.2006 13:40:29
KİMSE İŞÇİNİN EMEĞİYLE ALINTERİYLE OYNAYAMAZ BİZ OLDUKÇA