3
Mayıs
2024
Cuma
NALLIHAN - ANKARA

Ahmet Remzi Öntaş


“Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” kapsamında, Ankara’da okul yapımı ve tamiratını öngören 7 ayrı protokol imzalandı. Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu’nda, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi.

Bugün de bu kapsamda hayırseverlerin desteğiyle okul ve spor salonu yapımı ile okul tamiratı öngören 7 ayrı protokol imzalanacağını, bunların maliyetinin 1.5 katrilyon lirayı bulduğunu belirten Bakan Çelik, “Aydınlanmaya katkıda bulunan tüm hayırseverlere” teşekkür etti.


Daha sonra, protokollere imza atıldı. Bakan Çelik, destekte bulunan hayırsever kişi ve kuruluşların temsilcilerine birer buket çiçek verdi ve kampanyayı simgeleyen rozet taktı.

Protokoller kapsamında, Nallıhan’da Ahmet Remzi Öntaş Anaokulu, Mamak’ta Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin tarafından Nedim İnal İlköğretim Okulu’nun bahçesinde Gazi Şahin Spor Salonu, Sincan’da hayırsever Özgen Akbilek tarafından babası Selahattin Akbilek adına lise, Yenimahalle’de Ostim İlköğretim Okulu’na ek bina ve spor salonu ve hayırsever Hacı Mehmet Uçar tarafından Güdül Karacaören Köyü’ndeki Hacı Mehmet Uçar İlköğretim Okulu’nun ek binası, Rotary Kulübü’nce Mamak’ta Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu ek binası yaptırılacak.

Ayrıca, YÖK üyesi Özgün Ökmen’in başkanı olduğu Eğitim Dostları Vakfı da Yenimahalle’de 10. Yıl İlköğretim Okulu’nun genel onarımını gerçekleştirecek.

Bakan Çelik, Özgün Ökmen ile protokol imzalarken, “Bir de bizim YÖK’çülerle anlaşamadığımızı söylersiniz” diye espri yaptı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar