19
Mayıs
2024
Pazar
POLATLI - ANKARA

'Bu ilçede büyük işler başarılıyor'

Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı olan Ankara Valisi Kemal Önal, müteşebbis heyet toplantısına katılmak üzere geldiği Polatlı’da, "Bu ilçede büyük işler başarılıyor" dedi.

OSB’de 96 parselin 90’ının satıldığını ve kuruluşlara tahsis edildiğini söyleyen Vali Kemal Önal, bundan dolayı Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi adı altında ikinci bir OSB kurduklarını belirtti. Vali Önal, şunları söyledi:

"Şu anda bir tarihi yaşıyoruz. Uzun yıllar önce ilk OSB için çalışmaların başladığında Polatlı’nın gerekli potansiyele sahip olduğunu ve başaracağını söylemiştik. Şimdi Polatlı ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi adıyla kinci bir OSB’nin kurulmasını başardık. Ben böyle istekli, azimli ve başarılı bir müteşebbis içinde yer almaktan çok mutluyum. Kurduğumuz ikinci OSB sizlerin özverili çabaları ve bizim desteğimiz ile Polatlı’ya ve Ankara’ya yakışır etkinlikte ve başarıda bir çalışma olacaktır. Gerek ulaşım, gerek iletişim ve gerekse altyapı anlamında Polatlı istediği tüm yatırımları alabilecek bir ilçe. Hal böyle olunca ikinci OSB’nin de başarılı olacağına ve hatta gelen talepleri inceldiğimiz de üçüncü bir OSB’nin bile kurulabileceğini söyleyebilirim.

Büyük kaynaklı yatırımlar

Vali Önal birinci OSB’de artık yer kalmadığını da belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"96 parselin 90’ı tahsis edilmiş durumda ve geriye kalan 6 parsel içinde talepler değerlendiriliyor. Bununla birlikte artık Polatlı büyük yatırımcılarında dikkatini çeken ve içinde barındırdığı cazibeler sayesinde de göz bebeği konumuna gelmiştir. Bu da beraberinde büyük kaynaklı yatırımların ilçeye akmasına vesile olacaktır. Kurulan Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi ile gelen bu talepleri değerlendirecek ve yatırımı Polatlı’da tutacak bir imkan sağlanmıştır. Altyapıyı çok rahat yapabileceğiniz, en iyi kara ve demir yolu ulaşımına sahip Polatlı, gelen tüm yatırımcıların isteklerine cevap verebilecek durumdadır. Kurulan müteşebbis heyeti içinde de başarılı ve fedakár iş adamlarımızın olması bu işin başarıya ulaşacağının kanıtıdır."

Hürriyet Ankara
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 18:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?