18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLATLI - ANKARA

Çadır okulda eğitim başladı

MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARINA ÇADIR OKUL

Mevsimlik işçi olarak Ankara'nın Polatlı ilçesine gelen tarım işçilerinin okul çağındaki çocukları tarla ortasına kurulan 'çadır' okulda eğitim- öğretime başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi (METİP) projesi kapsamında, pilot bölge seçilen Polatlı ilçesine özellikle Güneydoğu Anadolu'dan gelen mevsimlik işçilerin çocukları için Sarıoba köyüne çadır okul yapıldı. Üç çadırdan oluşan okulda Polatlı Kaymakamlığı tarafından öğrenim görecek öğrencilere, okul kıyafeti, kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Yaklaşık 80 öğrencisi olan çadır okulda, ilköğretim 5. sınıfa kadar olan

birinci kademe öğrenciler öğrenim görüyor. İkinci kademe öğrenciler ise taşımalı sistem ile en yakın okullara taşınıyor. Öğrencilerin servis ve yemek ücretlerini ise Polatlı Kaymakamlığı tarafından karşılanıyor.

Eğitim-öğretimin Kasım ayı sonuna kadar devam edeceği çadır okula ilişkin projenin koordinatörü Hasan Çetin bilgi verdi. Buna benzer projelerin Türkiye genelinde parça parça uygulandığını ancak sağlık, eğitim barınma, ulaşım ve çocukların eğitiminin ele alındığı kapsamlı proje olarak bunun bir ilk olduğunu söyledi. Çadır okulda öğrencilerin normal müfredat çerçevesinde eğitim gördüklerini belirten Çetin, işçilerin çalışmaya gelirken çocuklarını da getirdiği bu nedenle çocukların eğitim-öğretim yılının

başlangıcında ve sonunda toplam 3'er ay kayıplarının olduğunu söyledi. Çetin, "Bu çocuklar eğitimden uzak kalıyor. Bunun telafisi için burada okulumuz kurulmuş bulunmaktadır" dedi.

Sarıoba Köyü'nün pilot bölge olarak seçildiğini belirten Çetin, bunun Türkiye'nin her yerine yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Öte yandan gerçek okullarından uzakta olan öğrenciler çadırda olsa okula başlamanın sevincini yaşadı. Büyüdüklerinde öğretmen, doktor olmak isteyen öğrenciler bir yandan yaşadıkları yerde gittikleri okullardaki arkadaşlarını özlerken bir yandan da yeni arkadaş edinmenin heyecanını yaşıyorlar.

Sarıoba köyüne çalışmaya gelen mevsimlik işçiler de yapılan uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Çalışmaya geldikleri için çocuklarının eğitimden yoksun kaldığını belirten işçiler, burada kurulan çadır okulla çocuklarının eğitimden uzak kalmamalarının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARINA ÇADIR OKUL
MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARINA ÇADIR OKUL
MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARINA ÇADIR OKUL
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 17:40:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 17:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?