30
Mayıs
2024
Perşembe
POLATLI - ANKARA

Hayvan hırsızlarına darbe!

Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçelerinde meydana gelen hayvan hırsızlığı olaylarıyla ilgili Diyarbakır, İzmir ve Adana'da 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, son 6 ayda Polatlı ve Haymana ilçelerinde meydana gelen hayvan hırsızlığı olaylarıyla ilgili çalışma başlattı. Jandarma ekipleri, Ankara-Haymana yolu üzerinde yaptığı uygulamada şüpheli bir araç tespit etti.

Jandarmayı fark ederek kaçmaya çalışan araç kaza yaparken, şüpheliler yaralı olarak kaçmayı başardı. Olaydan kısa süre sonra jandarma kontrol noktasına gelen bir kamyonda çalıntı 24 hayvan ele geçirildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan sürücünün ifadesi doğrultusunda kimlikleri belirlenen zanlılar Şükrü B., Davut D., Selahattin D. ve Cebrail S., Diyarbakır, İzmir ve Adana'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Zanlıların Polatlı'da 9 adet büyükbaş, Haymana'da ise 24 adet küçükbaş hayvanın çalınması olayına karıştıkları tespit edildi. Yapılan sorgulamada, zanlıların çalıntı hayvanların bulunduğu kamyona başka bir araçla eskortluk yaptıkları belirlendi.

Zanlıların çaldıkları hayvanları Adana ve Diyarbakır'da satmak istedikleri tespit edildi.
Jandarma sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?