16
Mayıs
2024
Perşembe
POLATLI - ANKARA

İçme suyuna kavuştular

2007 yatırım yılı bütçesinde yer alan ve geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Kocahacılı, Beşköprü ve Ömerli Köyleri içme suyuna kavuştu.

Dün Kaymakam Hüseyin Eker, basını da davet ettiği köy ziyaretlerinde içme suyu isale hattı çalışmalarının son aşamasını yerinde inceledi.



Yıllardır sağlığa zararlı Sakarya Nehri suyunu içme suyu olarak kullanan Beşköprü Köyü ile Kocahacılı Köyüne Yıldızlı Cumhuriyet Köyünden içme suyu isale hattı çekilirek susuzluktan kurtarılan köylüler, teşekkürlerini Kaymakam Hüseyin Eker’in ellerine sarılarak dile getirdiler.



Hafta başı su verilmeye başlanacağını belirten müteahhit Firma Samet İnşaat yetkilileri, toplam 33 km isale hattının Yıldızlı Cumhuriyrt Köyü’nden tek kanaldan çift borularla Kocahacılı Köyü girişine kadar getirildiğini, buradan sonra Beşköprü su deposuna ayrı bir hattın çekildiğini belirterek 25 gün gibi kısa sürede işi tamamlamış lmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek” Hızlı Tren inşaat çalışmaları nedeniyle 2 günlük bir süre kaybımız olmasına rağmen günde 18 saat çalışarak kış öncesi köylümüzün içme suyuna kavuşmasına sebeb olmaktan dolayı mutluyuz” dediler.



Kocahacılı Köyü Muhtarı Özcan Ünal ve Beşköprü Köyü Muhtarı Ekrem Yılmaz ile köylülerin karşıladığı Kaymakam Hüseyin Eker, halkın başlıca sorunu olan içme suyu problemi çözmüş olmaktan dolayı sevindiklerini belirterek” Bu üç köyümüzün içe suyuna kavuşmasıyla beraber. 2007 yılı yatırım programına alınıp ihalesi yapılmış tüm köylerimiz içe suyuna kavuşmuş oldu. Kocahacılı Köyümüz için 115bin , Beşköprü Köyümüz için 162 bin YTL harcanmıştır” dedi. Köylülerle bir süre sohbet eden Kaymakam Eker, köylünün mütevazi ikramlarını kabul ettikten sonra , bölgede Hızlı Tren projesi çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda incelemede bulunmak üzere köyden ayrıldı.

polatlım.com
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 14:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?