30
Mayıs
2024
Perşembe
POLATLI - ANKARA

Temelli OSB'nin temeli atıldı

Temelli’de temeli atılan Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), 400 hektarlık büyüklüğü ile Ankara’daki 11 adet OSB içinde 4. büyük olacak. AOSB’nin temel atma töreninde konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, küresel finansal kriz konusunda Türkiye’nin korkmaması gerektiğini belirterek, "Biz sanal işlerle uğraşmıyoruz, reel işler, üretim yapıyoruz" dedi.

Ankara Temelli’de, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) 1. Etap altyapı inşaatının temeli törenle atıldı. ASO Başkanı Özdebir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyanın 17. ekonomisine sahip saygın bir ülkesi olduğunu söyledi.

Bakan Çağlayan’a eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da "Ankaralı sanayici ekonomik krize rağmen, üretim, yatırım, istihdam diyerek bu temeli atıyorsa birilerinin bundan ders alması gerektiğini" söyledi.

"Sanayici, ekonomik kriz, ticaret inşallah ve maşallahla yönetilmez" diyen Okay, Türkiye’de çok önemli bir noktaya gelinen şu aşamada, herkesin "Godo’yu bekler gibi ekonomik krizi beklediğini, ancak bu krize karşı önlem alınmadığını" savundu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın törene katılmamasını ve Organize Sanayi Bölgeleri Yasası’nın parlamentoda görüşülmesi sırasındaki tavrını eleştiren Okay, "Demokratikleşmeyi özgürlüğü sadece ve sadece türban olarak algılıyorlarsa ama sivil toplumu, meslek odalarını, organize güçleri yok farz ediyorlarsa, sadece organize gücü cemaat algılıyorlarsa bunlar çok doğaldır" diye konuştu.

Ankara ikinci sanayi kenti

Ankara’nın birçok parametreler açısından İstanbul’dan sonra ikinci büyük sanayi odağı haline geldiğini belirten Özdebir, güçlü olmak için zengin olmak gerektiğini, zengin olmanın yolunun üretimden geçtiğini anlattı.

Piyasaları etkileyen ekonomik krize değinen Özdebir, "Amerika’da yaratılan saadet zincirinin çökmesiyle birlikte Amerika hem kendinin, hem dünyanın başını derde sokmuştur. Ama bizim ülke olarak korkmamamız lazım. Biz sanal işlerle uğraşmıyoruz, reel işler, üretim yapıyoruz" dedi.

Ülke adına endişeleri olduğunu belirten Özdebir, "Sıkıntılar yaşıyoruz, yaşayacağız ama buradan yine Türkiye’nin ilerleme hamlesine yeni bir ivme katarak, buradan sanayileşerek, zenginleşerek, Türkiye’nin saygınlığını artırarak çıkacağız. Onun için moralimizi sağlam tutalım" diye konuştu.

200 firma yatırım yapacak

ANKARA Ana Planı’nda yeri belirlenen, içinde bulundukları 4500 hektarlık sanayi bölgesinde Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nin 400 hektarlık büyüklüğü ile Ankara’daki 11 adet OSB içinde 4. büyüklükte olduğunu anlatan Tuncay, "450 parselde 200 firma bu bölgede yatırım yapacak. Ostim ve İvedik’te büyüme imkanı bulamayan küçük ölçekli firmalar burada orta ölçekli firma olacak ve 15 bin kişiye iş imkanı sağlayarak yapacağı ihracatla ülke ekonomisine katkı sunacak" diye konuştu.

AOSB’de 1500 badem ağacı diktiklerini, bin ağacın daha dikileceğini belirten Tuncay, bu ağaçların 10 yıl sonra yıllık 2 milyon YTL gelir getireceğini, bu gelirle mesleki eğitime ve bölge çalışanının sosyal, sportif faaliyetlerine kaynak yaratacaklarını anlattı.

Hürriyet Ankara
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 15:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?