23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Polatlı doğalgaza kavuşuyor

Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün süren "Sakarya Zaferi Kutlamaları ve Gordion Şenlikleri", Polatlı için iki önemli törenle sona erdi. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe tarafından Polatlı'yı doğalgaza kavuşturan boru hattının ilk kaynağı yapılırken, Polatlı İlçesi elektrik iletim hatlarının yer altına alınması töreni de Bakan Pepe'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Polatlı İlçesi'ndeki şenliklerin son gününde gerçekleştirilen iki açılış törenine Bakan Pepe katıldı, Polatlı Doğalgaz Hattı İlk Kaynak Töreni'nde bir konuşma yapan Bakan Pepe, doğalgazın temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşam için çok önemli olduğunu belirterek, özellikle ev hanımlarının kömürlüklerden kömür çıkarması, kömürü 3.5 kat yukarı taşımaları ve kömür pisliği ile uğraşmalarının önlenmesi için çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Pepe, "Tabii bunu beyler pek bilmiyor ama kadınlar iyi biliyor" diye konuştu. Anadolu kadının İstiklal Savaşı'nda erkeğinin yanında savaştığı gibi şimdi de her alanda yerini aldığını ifade eden Bakan Pepe, Polatlı'nın modern bir kent görünümüne kavuşacağını söyledi. Pepe, Polatlı'daki 2 bin dönüm arazinin ağaçlandırılacağını da bildirdi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise yaptığı konuşmada, 18 ay önce yerel seçimlerde verdikleri bütün sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, BEDAŞ Hizmet Binası'nın hizmete girdiğini, Hacettepe Üniversitesi Hizmet Binası'nda eğitimin sürdüğünü ve Duatepe Altgeçidi'nin hizmete girdiğini söyledi. Polatlı'nın Ankara girişine de Alparslan Türkeş Parkı yaptıklarını belirten Çelik, Taziye Evi'nin de Polatlıların hizmetine sunulduğunu söyledi. Törende bir konuşma yapan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Doğalgaz Dairesi Başkanı Ahmet Aydın ise, Polatlı'nın doğalgazı Ankara'dan yarı yarıya daha ucuz kullanacağını belirterek, dağıtım şirketinin BOTAŞ'tan aldığı doğalgaz fiyatının üzerine Ankara'da 62 bin lira, Polatlı'da ise 32 bin lira koyacağını ve bu sonucun serbest piyasanın getirdiği bir sonuç olduğunu kaydetti.

"BUNDAN SONRA BELEDİYELERE DAHA ÇOK KAYNAK TAHSİS EDECEĞİZ"
Daha sonra Bakan Pepe ve Polatlı Belediye Başkanı Çelik, başlarına baget takarak doğalgaz boru hattının ilk kaynağını yaptı. Bakan Pepe daha sonra, Polatlı Elektrik Şebekeleri Havai Hatlarının Yeraltına Alınması Temel Atma Töreni'ne katıldı. Burada da bir konuşma yapan Bakan Pepe, parti farkı olmaksızın yerel yönetimlerin yanında olduklarını belirtti. Eskiden partilerin kendi belediyelerine daha çok kaynak ayırdığını ifade eden Bakan Pepe, bazı partilerin geçmişte afet bölgesi olmayan ilçeleri bile afet kapsamına alarak, kendi belediyelerine kaynak aldıklarını söyledi. Bunlardan birinin de Ankara'nın Gölbaşı İlçesi olduğunu belirten Pepe, kendisinin bu durum karşısında 'Gölbaşı'nda sel mi oldu, yoksa göl mü taştı?' diye sorduğunu hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar ve muhalefet farkı gözetmeden tüm belediyelerin borçlarının eşit kesilmesi talimatı verdiğini kaydeden Pepe, "Bugüne kadar ne belediye başkanları ne de vatandaşlar böyle bir hizmet anlayışı görmemiştir" diye konuştu. Belediye başkanlarını cezalandırmanın aslında vatandaşları cezalandırmak anlamına geldiğini ifade eden Pepe, "Bundan sonra belediyelere daha çok kaynak tahsis edeceğiz" dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Çelik de konuşmasında, Polatlı için atık su artıma tesisi projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, proje biter bitmek Bakan Pepe'nin kapısına dayanacaklarını söyledi. Pepe de, bu konuda Polatlı'ya yardımcı olacakları sözünü verdi. Bakan Pepe, Başkan Çelik ve AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan elektrik hatlarının yer altına alınması töreni kurdelesini kesti.

Polatlı Belediye Başkanı ve AK Parti Milletvekili Özcan daha sonra, birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Çelik, Sakaya Zaferi'nde Polatlı'nın önemine değindiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Generallere, bu önemli kutlama törenlerine katılmaları çağrısında bulundu. Çelik, Polatlı'nın doğalgaza kavuşmasından dolayı Polatlılıların da çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Basın toplantısını ardından Polatlı Belediye Başkanı ve AK Parti Milletvekili Özcan, Gordion'da bir gezi yaptı. Önce Frigya Kralı Midas'ın Tümülüsü'nü gezerek bilgi alan Çelik ve Özcan, daha sonra Gordion Müzesi'ne dolaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 21:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?