20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Başkan sözünde durdu

Atkaracalar'ın Bağımsız Belediye Başkanı Ahmet Ulusoy, seçim beyannamesinde yer alan şadırvanı ilçe merkezindeki caminin karşısına yaptırdı.

Hafta sonu yapılacak, "Hoşnanbar Şöleni" öncesi şadırvanı yetiştirmek için çalıştıklarını kaydeden Ulusoy, "Seçim beyannamemizde böyle bir şadırvan yaptıracağımızı halkımıza ilan etmiştik.

Bu çalışmayı başlatacağımızı duyunca İzzet Ilıca adlı bir hemşehrimiz eşi ve kendisi hayrına bu şadırvanı yaptırmaya talip oldu.

Biz de seve seve kabul ettik. Adını da şadırvana yazdırdık. Bu yıl yapacağımız şölenle ilgili toplantıda işadamı arkadaşlarımız da büyük fedakarlık göstererek belediyemize küçümsenmeyecek katkılarda bulundular" dedi.

Belediyecilikte yeni olmadığını ve memlekete hizmet için tekrar göreve geldiğini kaydeden Ulusoy, "İnşallah Hoşnanbar Şöleni öncekilerden daha görkemli ve daha güzel olacak" şeklinde konuştu.

Festival adının "Hoşislamlar" yerine "Hoşnanbar" olarak değiştirilmesiyle ilgili olarak da Ulusoy, "Kelimenin doğrusu Hoşnanbar, yani ekmeği bol ve güzel yer anlamındadır. Hoşislamlar benzetmesi de güzeldir, ama orijinali değildir" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 18:10:42
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 12:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isa hayırlı IP: 88.254.134.xxx Tarih : 10.05.2007 18:39:29
sayın hemşehrim sadırvan tamam, egitim kültür adına bir şeyler yokmu?