24
Mayıs
2024
Cuma
BAYRAMÖREN - ÇANKIRI

Bu kez bayanlar rekor kırdı!

YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE TÜRKİYE REKORU

Geçtiğimiz haftalarda Yamaç paraşütü erkekler Türkiye rekorunun kırıldığı Çankırı'nın Bayramören ilçesinde bu sefer bayanlar Türkiye rekoru kırıldı.

2011 yılı Yamaç Paraşütü Dünya Kupası'nın bir ayağının yapılacağı Bayramören'de hazırlık uçuşları sürüyor. Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin yaptığı açıklamada, "Bayramören'de deneme uçuşlarına katılan Ayşe Bayrak ilk belirlemelere göre daha önce 101 kilometre olan Türkiye rekorunu 106 kilometreye çıkardı" dedi.

Uzun süredir kırılamayan Nilüfer Demir'e ait rekorun Ayşe Bayrak tarafından kırıldığını dile getiren Tekin, "Geçtiğimiz günlerde erkekler Türkiye rekoru da Bayramören'den havalanan Selçuk Erkek, tarafından 232 kilometre ile kırılmıştı. Şimdi bayanlar rekoru da Bayramören'den kalkan bir pilotumuz tarafından kırıldı'' dedi.

Bayramören'den havalanan pilotun Kırıkkale yakınlarına indiğini ifade eden Tekin, "Bayramören yamaç paraşütünde dünyanın en önemli yerlerinden biri. Kırılan iki rekorla da bu ortaya çıktı. Hem bayanlar hem de erkekler rekoru Bayramören'den kalkışla ortaya çıktı.

Tekin, önümüzdeki yıl yapılacak Dünya şampiyonasında bayramören'de güzel şeyler yaşanacağını da ifade etti.

YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE TÜRKİYE REKORU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 18:59:05
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 21:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?