19
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAMÖREN - ÇANKIRI

Rüzgar izin vermedi

YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞAMPİYONASINA RÜZGAR ENGELİ

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde devam eden Yamaç Paraşütü Dünya Kupası yarışlarının bugünkü bölümü alanda hakim olan rüzgar nedeniyle yarına ertelendi.

Pilotlar, sabah saatlerinde konakladıkları Kurşunlu Termal Otel'den uçuş yapacakları Güney pistine gelerek hazırlıklarını tamamladılar. Uzmanlar tarafından uçuş alanıyla ilgili bilgi verdikten sonra Küresel Konumlama Sistemi (GPS) cihazlarına sporcuların verilerinin girildi.

Alanda hakim olan şiddetli rüzgar nedeniyle uçuşların bugünkü bölümünü iptal edildiğini söyleyen Çankırı Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, yaptığı açıklamada, yarışların Pazar günü başladığını hatırlattı.

Dün yarışlara katılan 130 pilotun alandan havalandığını söyleyen Tekin, "130 pilottan 80 kilometrelik gol noktasına 100 pilotumuz ulaştı. Bu oran yarışmanın ve pilotların kalitesini gösteriyor. Dün gayet güzel ve verimli bir gün geçirdik" dedi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle yarışmaya bugünlük ara verdiklerini ifade eden Tekin, "Bugün rüzgarın fazla sert olması ve havanın gök gürültülü yağışlı olması ihtimaline karşı pilotlarımızın emniyeti için uçuşları bugünlük iptal ettik" ifadelerini kullandı.

Uçuşların iptal olması üzerine pilotların konakladıkları otele döndüğünü söyleyen Tekin, "Bugün pilotlarımıza Çankırı'nın güzel yerlerini tanıtma imkanı bulacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2011 Çarşamba 17:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?