3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi

GENEL BİLGİ

Hukuk Fakültesi 1993 yılında kurulmuştur. Fakültenin öğrenci alınmayan fakat eğitime destek veren Kamu Hukuku, Maliye ve Ekonomi, Özel Hukuk olmak üzere üç bölümü vardır. Hukuk Fakültesi, hukukla ilgili tüm alanlarda çalışacak ve hukuk danışmanı, yargıç, savcı ve avukat olarak görev yapacak nitelikli insan gücü yetiştirme amacını gütmekte, özel hukuk, kamu hukuku, maliye ve ekonomi konularında uzmanlaşmış hukukçu yetiştirmektedir.

Hakim ve savcılık sınavlarına katılan mezunlarımız, bu sınavlarda başarılı olarak hakim ve savcı olmaya hak kazanmaktadırlar. Stajlarını tamamlayan mezunlar da serbest avukat olarak mesleki yaşamlarına başlamaktadırlar.

AMAÇ

Hukuk Fakültesi, hukukla ilgili tüm alanlarda çalışacak ve hukuk danışmanı, yargıç, savcı ve avukat olarak görev yapacak nitelikli insan gücü yetiştirme amacını gütmekte, özel hukuk, kamu hukuku, maliye ve ekonomi konularında uzmanlaşmış hukukçu yetiştirmektedir.

Hakim ve savcılık sınavlarına katılan mezunlarımız, bu sınavlarda başarılı olarak hakim ve savcı olmaya hak kazanmaktadırlar. Stajlarını tamamlayan mezunlar da serbest avukat olarak mesleki yaşamlarına başlamaktadırlar.

AÇILAN PROGRAMLAR

Fakülte lisans, yükseklisans ve doktora programı sunmaktadır. Lisans üstü programlar için üniversite ve fakülte Sosyal Bilimler Enstitüsü aracılığı ile öğrenci seçmektedir. Hukuk Mastır ve Doktora programları için gerekli şartlar Enstitü tarafından duyurulur. Mastır ve Doktora programlarına girebilmek için bazı sınavlardan (LES, ..) başarılı olmak gerekmektedir. Diplomalar Enstitü tarafından düzenlenir.

Lisans
Lisans için, ÖSYM merkezince yapılan sınavla öğrenci alınmaktadır. 2003-2004 öğretim yılında 130 öğrenci hukuk fakültesinde okumaya hak kazanmıştır. Hukuk lisans eğitimi 4 yıldır. Öğrenciler aldıkları derslerden en az 2.00 ortalama ile mezun olmak zorundadırlar. Eğitim ve öğretim dili Türkçe'dir. Öğrenciler, eğer isterlerse, bir sene ingilizce hazırlık okuyabilirler.

Yükseklisans Programları
Öğrencilerin ders almaları ve araştırmalarını içeren bir tez hazırlamaları beklenmektedir. 2 yada 3 yılda tamamlamaları beklenmektedir.

Doktora Programı
Doktora derecesi için iki dönem dersleri takip etmek, başarı ile vermek ve sonrasında bir araştırma tezi hazırlamak gerekmektedir. Tez ve ders aşamasını tamamlamak için 3-4 yıllık süre sözkonusudur. Tez tamamlandıktan sonra sözlü bir savunma verilerek derece elde edilir.

Değerlendirme
Lisans programında bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavı vardır. Öğretim görevlileri sınavı yazılı (klasik yada test) yada sözlü (engelli öğrenciler için) yapabilirler. Öğrenciler derslerin % 70'ine katılmak zorundadırlar.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Yunusemre Kampüsü
Adres2 :Eskişehir
Posta Kodu :26470
Telefon :(0222) 320 09 53
Faks :(0222) 320 09 53
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.