19
Nisan
2024
Cuma
ESKİŞEHİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Tarihçe

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'de üniversite yaşamını başlatan Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakülteleri ile 1970 yılında kurulmuştur.

18 Ağustos 1993'te ıkan 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakülteleri; Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları, Fen Bilimleri, Metalurji ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile aılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü 1993 yılında Osmangazi Üniversitesi adıyla yeniden yapılanmştır.

Daha sonra, 1994'de Sivrihisar Meslek Yüksekokulu, 1995'te Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 1998'de Eğitim Fakültesi, 2007'de Turizm ve Otel şletmeciliği Yüksekokulu, Mahmudiye Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuarı kurulmuştur.

37 yıllık bilimsel birikimi ile köklü ve gçlü bir üniversite olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çağdaş bilim yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.

Misyonu

Bilgiyi üreten ve teknoloji ile birlikte kullanabilen, yaratıcı ve ülke sorunlarına çözüm üretebilen dinamik insan kaynağı yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Vizyonu

Girişimci, araştırmacı, yaratıcı, etik değerlere sahip, kendine güveni tam, dünya ile bilimsel ve teknolojik olarak bütünleşebilen bireyler yetiştiren bir eğitimi gerçekleştirmektir.
 

Yerleşim ve Ulaşım

Osmangazi Üniversitesi Eskişehir merkezinde Meşelik, Bademlik, Çamlık ve Bağlar olmak üzere dört yerleşke ile Sivrihisar ve Mahmudiye ilçelerinde eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Meşelik Yerleşkesi

Bu yerleşkede bulunan birimler:

- Rektörlük
- Eğitim Fakültesi
- Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi
- Eskişehir Sağlık Yüksekokulu
- Fen Bilimleri Enstitüsü
- Fen Edebiyat Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- Metalurji Enstitüsü
- Mühendislik Mimarlık Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
- Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Tıp Fakültesi

Yerleşkede ayrıca, 80.000m2 alanda, içerisinde botanik bahçesi bulunan ESOGÜ Cumhuriyet Parkı, ESOGÜ Çarşı ile Porsuk Çayı kenarında 72.000m2 alanda kurulmuş olan Porsuk Çayı Dinlenme Alanı bulunmaktadır.

Üniversitemiz Meşelik Yerleşkesine;

Şehir merkezinden ESTRAM (OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ) ve 2- 3(kırmızı)- 8- 13(Terminal- Meşelik)- 18- 24(kırmızı)- 19- 27 (Tren garı- Meşelik)-34-36-37- 42- 43- 44(kırmızı)- 50- 54- 55(Tren garı - Meşelik) numaralı belediye otobüsleri ve minibüsler ile ulaşım mümkün olmaktadır.

Bademlik Yerleşkesi
Mühendislik Mimarlık Fakültesi (Mimarlık Böl. ve Endüstri Müh. Böl.)
Enformatik Bölümü

Bademlik Yerleşkemize şehir merkezinden 1 ve 22 numaralı belediye otobüsleri ile ulaşılabilmektedir. 22 numaralı otobüs Bademlik- Meşelik kampüsleri arasında sefer yapmaktadır.

Çamlık Yerleşkesi
Yabancı Diller Bölümü
Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu

Çamlık Yerleşkesine şehir merkezinden ESTRAM (OTOGAR) ve 25- 42- 43- 44 numaralı belediye otobüsleri ve minübüsler ile ulaşmak mümkündür.
Ayrıca ESTRAM ile (Çarşı durağından aktarmalı) Meşelik Yerleşkesinden Çamlık Yerleşkesindeki eğitim birimlerimize ulaşılabilir.

Bağlar Yerleşkesi
Ziraat Fakültesi

Bağlar Yerleşkesine şehir merkezinden 11, 31 numaralı belediye otobüsleri ve 11, 16, 38 numaralı minibüsler ile ulaşılmaktadır.

Sivrihisar Yerleşkesi (Sivrihisar İlçesi'nde)
Sivrihisar Meslek Yüksekokulu
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde eğitim- öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Mahmudiye Yerleşkesi (Mahmudiye İlçesi'nde)
Mahmudiye Meslek Yüksekokulu
Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde eğitim- öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Araştırma Merkezleri:

•Atatürk İlkeleri ve İnkIlap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAM)
•Bor Uygulama ve Araştırma Merkezi ( BORAM)
•Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (ESOGÜDAM)
•Fen Bilimleri Araştırma Merkezi (FBAM)
•Genetik Hastalıklar, Doğum Öncesi Tanı, Biyoteknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (GENTAM)
•Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER)
•Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (HASTANE)
•Sürekli Eğitim Merkezi
•Teknoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TEKAM)
•Tıbbi ve Cerrahi Deneysel Araştırma Merkezi (TICAM)
•Yunusemre Araştırma Merkezi (YUMER)

Rektörlüğe Bağlı Bölümler:

•Elektron Mikroskop Görüntü Analiz Birimi
•Enformatik Bölümü
•Yabancı Diller Bölümü

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Eskişehir
Adres2 :Meşelik Kampüsü
Posta Kodu :26480
Telefon :0(222) 239 49 37
Faks :0(222) 229 14 18
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.