2
Mayıs
2024
Perşembe
ODUNPAZARI - ODUNPAZARI - ESKİŞEHİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Genel Bilgi

Fakültenin temel amacı İslam Dininin ana kaynaklarına kendisi ulaşabilen, bunları okuyup değerlendirebilen ve zihin dünyasını oluştururken bunları referans alan, geçmişte ilahiyat temel alanında oluşturulmuş birikimden haberdar olan, içinde yaşadığı toplumun değerlerine yabancı kalmayan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı, bu hayatın etkin bir üyesi olarak kendi birikimiyle yorumlayabilen ve karşılaşacağı problemlere akademik bir bakış açısıyla çözüm üretebilen ilahiyatçılar yetiştirmektir.

Ülkemizdeki İlahiyat Fakültelerinde Lisans Programı olarak uygulanan programlar şunlardır:
İlahiyat Lisans
Dünya Dinleri
Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları
Uluslararası İlahiyat

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yukarıda sayılan bu programlar içinden sadece “İlahiyat Lisans” programı uygulanmaktadır. Bu programla ilgili detaylı bilgi “İlahiyat Lisans” başlıklı linkte verilmektedir.

İlahiyat Fakültesi’nde lisans üstü düzeyde öğretim yapacak 3 bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler lisans programı öğrencisi kabul eden bölümlerden farklı olup, akademik yapılanmaya esas teşkil etmektedir. Bahsedilen özellikteki bölümler şunlardır:

1. Temel İslam Bilimleri Bölümü
2. İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
3. Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Çamlık 2 Yerleşkesi,Huzur Mahallesi Ali Rıza Efendi Caddesi No:95
Adres2 :Odunpazarı/Eskişehir
Posta Kodu :
Telefon :(222) 217 57 57
Faks :(222) 217 57 58
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.