2
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Genel Bilgi

Fakültemiz 1970 yılında kurulmuş olup, 2009 yılı itibari ile Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri bölümlerine bağlı 72 Anabilim ve Bilim Dalı'nda lisans ve tıpta uzmanlık eğitimi vermektedir.

Ülkenin sağlık sorunlarını bilen, iyi tanı koyup, iyi tedavi edebilen, koruyucu hekimliği uygulayabilen, ülkemizin kalkınması ve evrensel gelişmeye katkıda bulunan, bilimsel düşünceyi kendisine rehber edinen hekimler yetiştirme çabasında olan Fakültemiz, öğrencilerini öncelikle ülkemizin ihtiyacı olan pratisyen hekimliğe hazırlamaktadır. Ayrıca katılacakları sınavlarda başarılı olacakları ve akademik çalışma yapabilecekleri bilgi ve beceri kazandırılmaktadır.

Fakültemizde 2008-2009 öğretim yılında 124 profesör, 51 doçent, 41 yardımcı doçent, 10 öğretim görevlisi , 2 uzman ve 371 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 599 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Her öğrenciye 1 mikroskopun verildiği Çok Amaçlı Merkezi Mikroskopi Laboratuvarımızda aynı anda 200 öğrenciye uygulama olanağı sağlanmaktadır. Laboratuvarımız aynı zamanda CCD kamera sistemine sahip monitörlerle desteklenmiştir. Maketler üzerinde temel hekimlik becerilerinin kazandırıldığı Mesleki Beceriler Laboratuvarı 1999 yılından beri faaliyet göstermektedir. Fakültemiz derslikler bloğunda bulunan Elektronik Kütüphane ve Bilgisayar laboratuvarında bilgisayar ve internet olanağı vardır.

Fakültemiz 1999 yılından beri ISO 9001 kalite belgesine sahip 1000 yataklı modern hastanesi ile hem bölge halkına sağlık hizmeti vermekte, hem de öğrencilerimizin en iyi şekilde uygulamalı eğitim almalarına ortam sağlamaktadır.

Tarihçe :

Hacettepe Üniversitesi Senatosunun 13.02.1970 tarih ve 670-1 sayılı kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatının görüşü alınmak suretiyle bu Üniversiteye bağlı olarak ve tıp eğitim programının son üç klinik yılını kapsamak üzere Eskişehir'de Tıp Fakültesi açılmasına karar verilmiştir.

Diğer taraftan 30.11.1973 tarih ve 14728 sayılı Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren 1787 sayılı kanunla merkezi Eskişehir'de olmak üzere "Anadolu Üniversitesi" adı ile özerk ve tüzel kişiliğe haiz bir üniversite kurulmuş ve aynı Kanunun 6. maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatının görüşü alınarak Üniversitelerarası Kurulun tespitiyle bir tıp fakültesi kurulmuştur.

Fakültemiz 18 Ağustos 1993 gün ve 21672 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği Anadolu Üniversitesi'nden ayrılarak yeni kurulan Osmangazi Üniversitesine bağlanmıştır.

Üniversitemizin ismi 6 Temmuz 2005 gün ve 25867 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5379 sayılı Kanunla "ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ" olarak değiştirilmiştir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Meşelik Yerleşkesi
Adres2 :Eskişehir
Posta Kodu :26480
Telefon :222 239 37 70
Faks :222 239 37 72
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.