3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Yüksekokulu

Genel Bilgi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu 29 Mart 2006 tarihinde 26123 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2006/10134 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Okulumuzda şu anda "Turizm ve Otel İşletmeciliği" adı altında bir bölüm bulunmaktadır.

2007-2008 öğretim yılında hazırlık sınıfına 30 öğrenci kabul ederek eğitim öğretime başlamıştır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümüne kayıt yaptıran öğrencilerimiz 1 yıl zorunlu hazırlık okumaktadır. Eğitim süresi 1yıl hazırlık 4 yıl lisans (8 yarıyıl) olup dersler teorik ve uygulamalı olarak verilir

Bu öğretim süresi boyunca zorunlu staj uygulaması yapılır. Yüksekokulumuzun temel amacı turizm sektörünün ihtiyacı olan Turizm ve otel işletmeciliği alanlarında yönetici düzeyinde nitelikli eleman yetiştirmek; Ülkemize Ulusal ve uluslar arası alanda yönetici adayları kazandırmaktır.

Yönetici düzeyinde elemanların yetişmesi için çağdaş turizm anlayışına göre müşterilerin her türlü gereksinimini karşılayabilmek, çok yönlü hizmet verebilmek amacı ile nelerin yapılması gerektiği konularında eğitim verilir.

Günümüz koşullarında yabancı dil e ve mesleki değerlere (nezaket, güler yüz, dürüstlük, disiplin) çok önem verilmesi , pratiğe dayalı eğitim yapılması ve öğrencilerimize mesleğin sevdirilmesi, turizm sektörüyle işbirliği içinde olunması, insan ilişkilerinin artırılması, staj sürelerinin ve eğitiminin sıkı takibi, uygun staj yerlerinin seçimine özellikle dikkat edilir.

Yüksekokulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz Üniversitelerde yüksek lisans yapabilme, eğitimci veya kurumlarda araştırmacı olabilme imkanına sahiptir.
Yüksekokulumuza EA-1 puan türü ile girilmektedir. 2008 en küçük yerleştirme puanı 314 olmuştur. Türkiye genelinde yerleştirildiği puan türünde ilk 3000'e giren aday aylık en az 160 TL olmak üzere karşılıksız 12 ay süreli burs kazanır. Başarılı olduğu sürece söz konusu burs tüm yıllar devam eder.

Yüksekokulumuza, turizm ile ilgili orta öğretim kurumlarının isminde turizm ve seyahat geçen bölüm öğrencilerine ÖSYM tarafından yerleştirmede EK PUAN verilir. Ek paunla ilgili ayrıntılı bilgi ÖSYM sınav başvuru klavuzlarından öğrenilebilir.

Yüksekolulumuz öğrencileri Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Çift Anadal ve Yan Dal programlarını tamamlayarak, ikinci bir lisans diploması alabilmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Meşelik Kampusü
Adres2 :Eskişehir
Posta Kodu :26480
Telefon :0 (222) 239 37 50 - 229 00 84
Faks :222 229 25 27
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.