3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

GENEL BİLGİ

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 1986 yılında, Anadolu'da çağdaş anlamda, Atatürk ilkelerinin ışığında çoksesli Klasik Batı Müziği eğitimi ile Sahne Sanatları Eğitimi verecek donanımlı bir Devlet Konservatuvarı kurma düşüncesiyle doğmuştur. Devlet Konservatuvarı, kısa sürede bünyesinden bir üniversite tiyatrosu (Tiyatro Anadolu), bir senfoni orkestrası (Anadolu Senfoni Orkestrası) yaratmıştır. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü; Cumhuriyetin temel ilkeleri doğrultusunda çoksesli müzik eğitimini kazandırmayı, sanatçı yetiştirmeyi, klasik müzik eğitimini yaygınlaştırmayı ve ülkemizde müzik bilimleri alanındaki araştırmalara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Sahne Sanatları Bölümü ise çağdaş yöntemlerle donanmış oyuncu, sanatçı gençler yetiştirmeyi, Türkiye ve dünyada tiyatro ve opera alanında bilimsel araştırmalara katkıda bulunmayı temel amaçları arasında görmektedir. Çalgı Yapım Bölümü ise Yaylı Çalgılar Yapımı Anasanat Dalı programında eğitim vermektedir. Amaç ülkemizde çalgı yapımının aynı zamanda bir sanat ve uzmanlık alanı olarak yaygınlaştırılmasıdır.

Devlet Konservatuvarı, kısa sürede bünyesinden bir üniversite tiyatrosu (Tiyatro Anadolu), bir senfoni orkestrası (Gençlik Orkestrası), öğretim elemanlarından oluşan Yaylı Çalgılar Oda Orkestrası yaratmıştır.

Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü; Cumhuriyetin temel ilkeleri doğrultusunda çoksesli müzik eğitimini kazandırmayı, sanatçı yetiştirmeyi, klasik müzik eğitimini yaygınlaştırmayı ve ülkemizde müzik bilimleri alanındaki araştırmalara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Sahne Sanatları Bölümü ise çağdaş yöntemlerle donanmış oyuncu, sanatçı gençler yetiştirmeyi, Türkiye ve dünyada tiyatro ve opera alanında bilimsel araştırmalara katkıda bulunmayı temel amaçları arasında görmektedir. Çalgı Yapım Bölümü ise Yaylı Çalgılar Yapımı Anasanat Dalı Programında eğitim vermektedir. Amaç ülkemizde çalgı yapımının aynı zamanda bir sanat uzmanlık alanı olarak yaygınlaştırımasıdır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Yunusemre Kampusü
Adres2 :Eskişehir
Posta Kodu :26470
Telefon :(0222) 335 31 04
Faks :(0222) 335 31 04
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.