3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu

GENEL BİLGİ

Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, 1993 yılında kurulmuştur. Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nda, bir yıllık hazırlık sınıfına ek olarak 8 yarı yıllık lisans düzeyinde eğitim verilmektedir. Öğrenciler aldıkları eğitimi, hem okuldaki laboratuarlarda hem de Anadolu Üniversitesi'nin çeşitli tesislerinde uygulama olanağı bulunmaktadır. Önbüro ve yiyecek içecek ve seyahat acentacılığı operasyonları, yaygın kullanımı olan Fidelio, Amadeus ve Galileo paket programları aracılığı ile öğretilmektedir. Prensip olarak, staj yapılacak tesislerin 3-4-5 yıldızlı otel, 4-5 yıldızlı tatil köyü ve A grubu seyahat acentası olmasına dikkat edilmektedir.

Ders programı hazırlanırken turizm sektörünün ihtiyaçları göz önünde bulundurulmaktadır. Öğrenciler, geleceğin yönetici adayları olacaklarından, mesleki derslerin yanında işletme fakültelerinde okutulan derslere de yer verilmektedir.

Yüksekokulda aynı zamanda yüksek lisans ve doktora eğitimi de verilmektedir. Genel not ortalaması yüksek olan öğrenciler üniversitenin diğer fakülte ve yüksekokullarında ikinci anadal programına devam edebilmektedirler. Yüksekokuldaki diğer bir program, uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülen Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programıdır. 2003 yılından bu yana lise ve dengi okul mezunu gençlere yönelik meslek edindirme programı olan EI-AH&LA Amerikan Hotel and Lodging Association Sertifika Programı yürütülmektedir. Bu programın eğitim dili İngilizcedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Yunusemre Kampüsü
Adres2 :Eskişehir
Posta Kodu :26470
Telefon :(0222) 335 66 51
Faks :(0222) 335 66 51
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.