8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

35 ayrı suç işlemişler

Eskişehir'de polisin düzenlediği "Köşe Bucak" adlı operasyonda, silahlı suç örgütü kurarak 35 ayrı suça karıştıkları iddia edilen 11 kişi yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği ve kod adı "Köşe Bucak" olan operasyonda, suç örgütü kurup, "ölümle tehdit, yağma, silah ticareti, çek-senet tahsilatı yapmak, uyuşturucu madde kullanmak, kumar oynamak ve oynatmak, adli olayların sürecini değiştirmeye çalışmak" gibi 35 ayrı suça karıştıkları iddia edilen A.T. (29), M.B. (36), H.A. (27), V.B. (33), E.T. (52), T.T. (40), N.A. (37), M.K. (31), R.B. (27), İ.A. (28) ve C.K. (43) gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde, ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramada, 5 tabanca ve bir tüfek ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 kişi adliyeye sevk edildi. 

Operasyonla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, bir süre önce "Şah-Mat" adlı bir operasyon yaptıklarını hatırlatarak, "Bugün adliyeye sevk edeceğimiz 11 kişi, bu operasyonun devamı niteliğinde planlanan, tasarlanan, uygulanan bir operasyondur. Bu, Şah-Mat operasyonunun geride, kıyı, köşe bucakta kalmış, ama geçmişte Eskişehir halkının masum, pırıl pırıl, tertemiz insanlarımızın canını yakmış, gözyaşının dökülmesine sebep olmuş, hatta kanını akıtmış, kendisini adam yokluğunda bir şey sananların hesabını sormak, adaleti gerçekleştirmek, onların yüzünü güldürmek üzere yaptığımız bir operasyondur" dedi. 

Operasyonun 2 aya yakın bir çalışma neticesinde gerçekleştirildiğini kaydeden Yücel, "Şunu, kesin olarak herkesin bilmesini istiyorum. Bu güzel insanların, Eskişehir halkından bahsediyorum; ağlamasına, korkmasına canlarının yanmasına kim sebebiyet verirse, bunun intikamını hukuk dairesinde çok acı bir şekilde alırım. Bu yaptığımız operasyon, bu manada yorumlanmalıdır ve devam edecektir. Daha bu operasyonların gerisi gelecektir. En sonunda zaten bu operasyonlar bittiği zaman ben halkımıza 'gözünüz aydın' diyeceğim" diye konuştu. 

3 Mart 2006 tarihinde Eskişehir'in Sivrihisar Caddesi'ndeki bir işkembe salonunda meydana gelen kavgada, sırtından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden yeğeni Yahya Erkıran'ın (35) katil zanlısı olduğu iddia edilen Ersin Kaymak'ın (32), olaydan 1.5 ay sonra 2006 yılı Nisan ayında Konya'nın Çeltik İlçesi'nde tabancayla öldürülmesi olayını azmettirdiği iddia edilen ve 1992 yılında polis memurluğundan emekli olan, aynı zamanda Boks Federasyonu İl Temsilcisi görevini sürdürdüğü öğrenilen iş adamı M.B. (57) ile A.P. (41), Y.G. (29), A.T. (30) ve İ.M. (29), Eskişehir polisinin 2 ay önce tertiplediği "Şah-Mat" operasyonu neticesinde yakalanarak tutuklanmıştı. Bahse konu olayla ilgili firari 5 kişinin ise, haklarında çıkarılan gıyabi tevkif kararlarıyla halen arandıkları öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 15:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?