3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Açıl ailesi umutlu

Şırnak yakınlarında teröristlerce 2 ay önce kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın ilk kez bir internet sitesinde yayınlanan fotoğrafları, Eskişehir'deki ailesini sevindirdi.

Oğlunun sağ olduğunu öğrendiği için şükrettiğini belirten ve kısa sürede kurtulmasını dileyen polis memurunun annesi Aysel Açıl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kendilerini telefonla aramadığı için sitem etti.

Malatya'ya kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya giden Şırnak'ın Cizre İlçesi Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hakan Açıl (27), Şırnak'a dönerken, Mardin'in Midyat İlçesi ile Şırnak'ın İdil İlçesi arasındaki bir alanda, PKK terör örgütü üyelerince 9 Ekim günü kaçırılmıştı.

Açıl'ın PKK kamplarında çekilen fotoğrafları, bir internet sitesinde yayınlandı. Bunu öğrenen polis memurunun Eskişehir'de yaşayan annesi Aysel Açıl ile babası Muammer Açıl, oğullarının fotoğraflarını uzun süre inceledi. Evladının fotoğrafını öpen gözü yaşlı anne Aysel Açıl, "Oğlumun fotoğraflarını görünce şükrettim, sağ olduğunu bildik. İnşallah kurtulur diye dua ediyoruz. Evladımın yakın günde bize kavuşmasını diliyor, heyecanla bekliyoruz. 1-2 gün içinde kavuşuruz da o da, biz de çilemizden kurtuluruz" dedi.

Her gün oğullarının kurtulması için İnsan Hakları Derneği'ni (İHD) aradıklarını kaydeden Açıl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sitem etti.

Geçen Ramazan Bayramı'nda Erdoğan'dan telefon beklediklerini dile getiren anne Aysel Açıl, "Bize, 'bayramda yanınızda oğlunuz yok, acınız büyük' diye teselli bile yok. İçişleri Bakanı, iki kez telefon etti. Ancak, bu davranışı Başbakan'dan da bekliyorduk. 'Oğlunuzu kurtaracağız' diye, içimizi rahatlatmasını isterdik. Televizyonda dahi lafını bile etmedi, bir kelimesi olmadı, buna ailece çok üzüldük. Kedi, köpek kuyuya düşüyor da onun hakkını bile birileri savunuyor. Bizim hakkımızı kimse savunmadı. Devlet memuru olmasa başına bu olay gelmezdi. Biz burada acı çekiyoruz, içimiz yandı. Hiç mi haberi yok, bize cevap vermiyor. Orada oğlum ne yer, ne içer, yaşıyor mu, ölü mü? 2 aydır her gün ölüp ölüp dirildik. Başbakan bizimle ilgilenmedi, yazık. Hep acı, her gün ağlıyoruz. Gecelerimiz uykusuz geçiyor. Türk milleti olarak herkes dua ediyor çok şükür, onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu arada, anne Açıl, oğlunun evlerinde sakladıkları Yalova Emniyet Müdürlüğü'nce verilen hizmet anı plaketini gösterdi. Polis memurunun babası Muammer Açıl ise, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'nı ziyarete gittik. İçişleri Bakanı, 'kurtaracağım' dedi, başka bir haber alamadık. Ümitle bekliyoruz. Uyku şurubuyla uyuyabiliyoruz. 9 gün hastanede yattım. 4 kalp damarım tıkalı. Orada da iğneyle uyuttular. Kendime teselli vererek, sağlığımı korumaya çalışıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 11:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?