9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Asansöre dışkı bırakma tartışması

ESKİŞEHİR’de bir apartmanın asansör kabinine insan dışkısı ve yanına ‘4’üncü kattakilere hediyemiz olsun’ yazılı bir not bırakılması olayında suçlanan üniversite öğrencileri kendilerinin olayla bir ilgilerinin olmadığını söyledi. Apartman sakinleri de öğrenciler hakkındaki şikayetlerini geri aldı.
Şirintepe Mahallesi Bursa Caddesi’indeki 4 katlı 24 daireli Can Apartmanı’nda bir hafta önce meydana gelen olayda apartman sakinleri asansör kabini içerisinde insan dışkısı ve yanında da ‘4’üncü kattakilere hediyemiz olsun’ yazılı bir kağıtla karşılaştı. Apartman sakinlerinden Nurcan Kamaş (44) ile Fatma Göktaş (27) bunu yapanların 3’üncü katta oturan üniversite öğrencileri olabileceğini öne sürerek Polis Merkezi’ne gidip öğrenciler Hasan Umut Oruç (20), Serhat Önder (19) ve Berk Cengiz’den (20) şikayetçi oldu. Apartman sakinleri, üniversite öğrencilerini daha önce gürültü yaptıkları için uyardıklarını, onların da bu yüzden asansör kabinine dışkılarını bırakmış olabileceklerini öne sürdü.
Şikayet üzerine Polis Merkezi’nde ifadeleri alınan Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Berk Cengiz, İşletme Bölümü birinci sınıf öğrencileri Hasan Umut Oruç ile Serhat Önder suçlamaları kabul etmedi. 3 öğrenci savcılığın talimatı ile serbest bırakıldı.

“BÖYLE TERBİYESİZLİK YAPMAYIZ''

Olayın gazetelerde kendi fotoğraflarıyla birlikte yayınlandığını belirten Hasan Umut Oruç ile Serhat Önder, “Haksız yere suçlandık. Bu olayda hiçbir suçumuz yokken gazetelerde fotoğraflarımız yayınlandı. Biz böyle terbiyesizlik yapmayız. Bu olaydan da utanç duyuyoruz. Asansör kabinine dışkısını kim bıraktıysa ortaya çıksın. Ayrıca biz apartmanda gürültü de yapmıyoruz. Gazetelerde fotoğrafımız yayınlanınca ailelerimiz, yakın çevremiz ve arkadaşlarımız bizi telefonla aradı. Onlara da böyle birşeyi yapmadığımızı söyledik. Bizim bu olayı yapmadığımızı apartman sakinleri de kabul ediyor'' diye konuştu.

ŞİKAYETLERİNİ GERİ ALDILAR

Apartman sakinlerinden Nurcan Kamaş ile Fatma Göktaş dün cumhuriyet savcılığana giderek şikayetlerini geri aldıklarını belirtti. Olayın yanlış anlamadan kaynaklandığını öne süren Nurcan Kamaş şunları söyledi:
“Apartman kabininde insan dışkısı ve bir de yazılı kağıt görünce durumu polise bildirdik. Ancak biz polislere bunu öğrencilerin yaptığını söylemedik. Polisler bize sorular yöneltince daha önce bir kez öğrencilerin gürültü yaptıklarını ve onları uyardığımızı söylemiştik. İfadelere nasıl geçti bilemiyorum ama öğrenciler suçlu gibi gösterildi. Bu olayda öğrencilerin bir suçu yok. Onlara haksızlık yapıldı. İnsan dışkısını bırakanların kim olduğunu ise bilemiyoruz. Cumhuriyet savcılığına giderek öğrencilerden şikayetçi olmadığımızı söyledik. Biz kimsenin günahını almak istemiyoruz.''
Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 11:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?