3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Babanın umutlu bekleyişi

Şırnak yakınlarında teröristlerce yaklaşık 2.5 ay önce kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın babası Muammer Açıl, İnsan Hakları Derneği yetkilileriyle görüşebilmek için geldiği Eskişehir Adliyesi önünde uzun süre çaresizce bekledi. Baba Açıl, İHD yetkilileri devreye girerek, oğlunun Kurban Bayramı'na kadar serbest bırakılmasını istedi.

Malatya'ya kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya giden, Şırnak'ın Cizre İlçesi Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hakan Açıl (27), Şırnak'a dönerken, Mardin'in Midyat İlçesi ile Şırnak'ın İdil İlçesi arasındaki bir alanda, PKK terör örgütü üyelerince 9 Ekim günü kaçırılmıştı. 24 Ekim günü Kızıltepe Davası için Eskişehir'e gelen İnsan Hakları Derneği yetkililerinin aracılığıyla oğluyla telefonla görüşen polis memurunun babası Muammer Açıl, bugün bir kez daha adliyedeydi. Adliye önünde havanın soğuk olmasına rağmen oğlunun kurtarılması ümidiyle sabırla bekleyen kalp hastası baba Açıl, oğlunun kaçırıldıktan sonra ilk kez internet ortamında yayınlanan fotoğraflarını bir süre elinde tuttu.

Evladının bir an önce kurtulmasını isteyen Açıl, "İnsan Hakları Derneği yetkilileriyle görüşmek için geldim. Tekrar oğlumla telefonla görüşebileceğimden ümidim yok. Oğlum, telefonda İnsan Hakları Derneği yetkililerinin kendisini kurtaracağından ümitliydi, bana öyle demişti. Hiç olmazsa Kurban Bayramı'na kadar oğlumu salmalarını sabırla, ümitle bekliyoruz. Başka elimizden bir şey gelmiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 14:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?