6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Dolandırıcı yakalandı

Eskişehir'de, 15 vatandaşı evlerinin telefon hatlarını kestikten sonra "torunun ve oğlun bıçaklandı, ameliyat parası lazım" diyerek dolandırdığı iddia edilen şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, çeşitli semtlerde oturan ve yaşları 50 ila 75 yaşları arasında değişen 15 vatandaş, bir kişi tarafından dolandırıldıklarını ileri sürerek polise başvurdu. Ekipler, eşkali belirlenen İ.K.'yı (23) kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. İ.K.'nın önceden yaptığı istihbaratla özellikle yaşlı kişilerin evlerini öğrendiği ve ardından söz konusu vatandaşların yakınlarının ismini tespit ederek, kapıları çalmadan önce eve bağlı olan telefon hattını kesip, "torunun ve oğlun bıçaklandı, ameliyat parası lazım" diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edildi. 15 yaşlıdan toplam 10 bin YTL aldığı öne sürülen ve emniyette sorgusuna devam edilen zanlının yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, olaylardan dolayı mağdur olup, kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan vatandaşlara Emniyet Müdürlüğü'nde çay ikram etti. Vatandaşlar, kendilerini dolandıran kişiyi polislerin yakalamasından dolayı Yücel'e teşekkür etti. Emniyet Müdürü Savaş Yücel ise, "Sizi rahatsız eden ya da şüpheli kişilerle karşılaştığınızda polise başvuracaksınız. Bizi hatırlayacaksınız. Biz de koşarak yıldırım gibi yetişeceğiz" dedi. Başlarından geçen olayı anlatan vatandaşlardan Adile Torakaplar (76), "Benden 6 YTL istedi, yanımda 100 YTL vardı. İsteseydi onu verecektim. Ancak, evde tamirci olunca korkup kaçtı" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:14:32
Güncelleme :3 Ocak 2008 Perşembe 18:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?