8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Engelli kadını kaçırmak istediler

Eskişehir'de, konuşma ve işitme engelli yaşlı bir kadını mahkemeye götürmek için kaçırdıkları iddia edilen ve aralarında üvey kardeşinin de bulunduğu 4 kişi yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, Şirintepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Kevser B. (45), 4-5 yıldan bu yana yanında kalan, konuşma ve işitme engelli üvey annesi Döndü Ç.'nin (70), babasından kalan 380 YTL maaş ve Kütahya'daki 2 katlı evi için konuyu mahkemeye taşıyan akrabaları tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldığını polise bildirdi.


Aynı zamanda şahıslara engel olmak isterken aracın kapısına tutunduğu sırada yerde 30 metre sürüklenerek yaralandığını söyleyen kadının şikayeti üzerine polis, 26 DN 905 plakalı otomobili takibe aldı. Ekipler, kısa süre içinde Döndü Ç.'yi kaçırdıkları ileri sürülen üvey kardeşi İ.A. (59) ile A.S. (43), M.S. (45) ve İ.A.'yı (23) yakalayarak gözaltına aldı. Suçlamayı reddeden İ.A., üvey ablasını mahkemeye götürmek için evden aldıklarını ifade etti. 

4 şahıs hakkında "hürriyeti tahdit" suçundan yasal işlem başlatıldığı ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 13:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?