3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hacı adaylarının aşı izdihamı

Eskişehir'de, 2 bin 250 hacı adayına menenjit ve çocuk felci aşısı yapılmasına Reşadiye Camii'nde başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Eskişehir Müftülüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü aşı programı için hacı adayları saatler öncesinden Reşadiye Camii'ne gelerek beklemeye başladı. Cami bahçesinde uzun kuyruklar oluşturan hacı adayları, bir süre bekledikten sonra gruplar halinde caminin altında oluşturulan aşı istasyonuna alındı.

Bu sırada yaşanan izdihamda hacı adayları ezilme tehlikesi atlattı. Eşi, annesi ve 2 çocuğuyla hacca gidecek olan Ahmet Satan, 9 yaşındaki küçük oğlu Burak Satan'ı omuzlarına çıkararak ezilmekten kurtardı. Görevli ise megafonla hacı adaylarını uyarmak zorunda kalırken, kutsal topraklardaki izdihamı düşünerek, sabırlı ve sakin olmalarını istedi. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği menenjit ve çocuk felci aşıları, 6 ayrı masada hacı adaylarına tek tek yapıldı.

Aşı uygulamasına, 23-30 Kasım günlerinde de Reşadiye Camii'nde devam edileceğini açıklayan Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Şeniz Şenkal Ünal, "Bu sene hacı adaylarına menenjit aşısının dışında dünyada meydana gelen büyük depremler sebebiyle çocuk felci aşısı da yapıyoruz. Eskişehir'den hacca gidecek 2 bin 200'den fazla hacı adayına aşılarını, deneyimli ve eğitimli ekibimizle uygulamaktayız. Hacı adaylarımıza mutlaka aşılarını olmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Bu yıl hac farizası için kutsal topraklara Eskişehir'den 900'ü özel şirket olmak üzere 2 bin 256 kişinin gideceği ve ilk kafilenin de 6 Aralık'ta yola çıkacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 15:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?