3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Heyecanlı bekleyiş sürüyor

Görev yaptığı Şırnak'ın Cizre İlçesi yakınlarında bir grup terörist tarafından kaçırılan ve 2 gün içinde serbest bırakılması beklenen Eskişehirli polis memuru Hakan Açıl'ın evinde heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Baba Açıl, yarın İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi'ne gideceğini açıkladı. Dün Kızıltepe Davası için Eskişehir'e gelen İnsan Hakları Derneği yetkililerinin arabuluculuğu ile telefonla oğluyla görüşen baba Muammer Açıl, "Oğlumun sağlık haberini alınca sevindik, mutluyuz. İnşallah, oğlumu serbest bırakacaklar. Oğlum, telefonda '3 güne kadar beni bırakma ihtimalleri var' dedi. Konuşması iyiydi, işkence görmüşe benzemiyordu, gayet neşeliydi" dedi.

Açıl, yarın İnsan Hakları Derneği'nin Ankara'daki Genel Merkezi'ne gideceğini açıklayarak, "Dünkü telefon görüşmesi tesadüf oldu diyeceğiz, çünkü bilgim yok. Oğlum o zamana kadar aramamıştı. İnsan Hakları Derneği'nin çabalarına teşekkür ederiz. Yarın beni davet ettiler, Ankara'ya gideceğim" dedi.

Anne Aysel Açıl da, 17 gün önce görev yaptığı Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde nişan planları yaptığı kız arkadaşının Malatya'daki ailesini ziyaretten dönerken, bir grup silahlı PKK militanınca kaçırılan polis memuru oğlunun sağlık haberiyle sevince boğulduğunu anlatarak, "Eşim Hakan'la konuştum deyince çok mutlu oldum. 15 gün boyunca dışarıya çıkmamıştım. Dün ilk kez dışarıya çıktım, pazara gittim. Bayramda inşallah daha mutlu olacağız. Sesini duyduk mutlu olduk, yüzünü görünce daha mutlu olacağız" diye konuştu.

Oğullarına kavuştukları anda adadıkları kurbanı keseceklerini belirten Açıl çifti, evlatlarını bir an önce evlendirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 16:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?