3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kalaycı cinayetine kınama

Eskişehir-Bilecik Tabipler Odası, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesini kınadı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan doktorlar, hiçbir gerekçenin sağlık ortamına yönelen şiddeti masum kılamayacağını belirterek, Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.

Eskişehir-Bilecik Tabipler Odası Başkanı Hikmet Başmak yaptığı açıklamada, "Sağlık ortamında yeni uygulamalarla birlikte sağlık hizmetlerinin içinde bulunduğu sıkıntılar daha da arttı ve hastaların aldığı sağlık hizmetinde aksaklıklar oluştu. Bu aksaklılardan dolayı hastaların yaşadıkları gerginlikler onlarda tepki ve patlama noktasına ulaştı. Hayatını hastalarına adamış 40 yıllık bir bilim adamının vücudundan çıkan 10 kurşun, işte bu ruh halinin bir ifadesidir. Göksel hocamızın acısı dinmemişken, dün Adana'da hastalarına şifa vermeye çalışan 4 hekim ve 2 hemşire arkadaşımızın hasta yakınlarının acımasız şiddet gösterilerine maruz kalması, tam bu patlamanın somut ifadesidir" dedi.

Sağlıktaki sıkıntıları giderme becerisi gösteremeyen yöneticilerin, artan meselelerin sebebi olarak başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarını sürekli suçladığını ve onları hedef haline getirdiğini savunan Başmak, "Meslek ortamımızı da içine alan bu şiddet girdabına karşı insani değerlerimizi yitirmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, beyaz önlüğümüze kara sürdürmeyeceğiz" diye konuştu.

Doktorlar, basın açıklamasının ardından Prof. Dr. Göksel Kalaycı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 17:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?