3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kurtuluşa görkemli kutlama

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü törenlerle kutlandı. Vilayet Meydanı'nda düzenlenen ilk tören, saygı duruşu ve anıta çelenk konulması ile başladı. Daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan kutlama merasimine, Vali Kadir Çalışıcı, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Atalay Efeer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmet Erden, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmet Erden, bilinen 7 bin yıllık tarihi ile Eskişehir'in, bir kültür mozayiği olduğunu belirterek, "Geçmişle gurur duyuyoruz, gurur duymaya da devam edeceğiz. Ancak, günümüzde geçmişle yetinmek ilerlemeyi de yavaşlatır. İki üniversitesi, genç ve dinamik nüfus yapısı, halka sunulan sosyal yaşam seçenekleriyle Eskişehir, haklı olarak Avrupalı bir kent kimliğine sahip oldu. Sorumluluğumuzun gereği olarak Avrupa kenti Eskişehir için yaşama geçirdiğimiz projeleri halkımız yakından bilmektedir. Kentimizde her kademedeki kamu ve özel kesim yöneticilerinin de, bu gelişmeler konusunda kısa vadeli bireysel ya da siyasal hesaplarını bir yana bırakmaları ve Eskişehir'i hak ettiği Avrupa kenti kimliğine yaraşır projelerin önünü tıkamamaları gerekmektedir. Çünkü yarın çok geç kalınmış olabilir" dedi.

Hava Pilot Kurmay Binbaşı Yaşar Kadıoğlu da, Eskişehir'in 13 ay 13 gün işgal altında kaldığı esaret zincirlerini kırmasının 83. yıldönümünün heyecanının ve gururunun yaşandığını ifade etti.

Daha sonra Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu'nun sergilediği gösteriler beğeni kazandı. Topluluğun, Türk bayrağı açarak yaptığı gösteriler herkesi coşturdu. Vali Çalışıcı, gösterilerinden sonra Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu'nu tebrik etti.

Tören, geçit resmiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 16:07:38
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 16:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?