8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Meslek kurslarına yoğun ilgi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara mesleki beceri sahibi olmalarını sağlamak için düzenlediği kurslar giderek genişliyor. Kurslara son olarak "Cam Boncuk Yapımı Kursu" eklenirken, yakında lületaşı işleme kurslarının da başlayacağı bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin, vatandaşlarımızın mesleki beceri kazanarak, ekonomik kazanç elde etmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği mesleki beceri kursları hızla genişliyor. Sayıları bu dönem açılan Yunus Emre Eğitim Merkezi ile dördü bulan eğitim merkezlerinde verilen mesleki beceri kurslarına yeni açılan cam boncuk yapımı kursu da eklenirken, yakında lületaşı işleme kursu da hizmete girecek. 

Eskişehir'deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile mesleki eğitime ve öğrencilerimize yönelik önemli eğitim çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen, mesleki beceri kurslarından sadece 2005-2006 döneminde binin üzerinde kursiyerin faydalandığını ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarına katılan vatandaşların kurslarda kazandıkları beceriler ile ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlamalarını hedeflediklerini ve bu hedef doğrultusunda satış noktaları oluşturduklarını" söyledi. Vatandaşların, ürettiklerini satarak ekonomik kazanç elde etmeleri için satış merkezleri açtıklarını vurgulayan Büyükerşen, "Mesleki beceri kurslarına yenilerini ekliyoruz. Bu dönem yeni açtığımız ve Eskişehir'de bir ilk olan cam boncuk ve cam takı tasarımı kursları büyük ilgi görüyor. Mesleki Edindirme ve Eğitim Merkezi'mizde oluşturduğumuz cam atölyesinde ileriye yönelik olarak vatandaşlarımıza, çeşitli cam süs eşyalarının yapımını da öğretmeyi planlıyoruz. Ayrıca, yakında lületaşı işleme kursunu da açmayı planlıyoruz" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin, Emek-Erenköy Eğitim Merkezi, Opera Binası arkasında bulunan Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi, Eski Milli Eğitim Müdürlüğü Binası'nda bulunan Her Ev Bir Atölye Projesi Eğitim Birimi ve Yunus Emre Halk Çarşısı üzerindeki Yunus Emre Eğitim Merkezi'nde düzenlediği ve sayıları 15'i bulan mum tasarımı, makine nakışı, trikotaj, seramik, el işi, takı tasarımı, cam boncuk yapımı gibi kurslara katılmak isteyen vatandaşların 220 42 32'den 374 nolu telefonu arayarak bilgi alabilecekleri belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 13:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazlıhan güçlücan IP: 88.247.56.xxx Tarih : 13.03.2008 01:25:02

iyi günler ben ve arkadaşım üniversite öğrencileriyiz ve eskişehirde boncuk yapımı kursu olduğunu öğrendik.boş zamanlarımızda bu kursa katılmak istiyoruz ama hangi günlerde eğitim veriliyor bunu öğrenemedik.bu konuda detaylı bir bilgi verebilir misiniz?ilginize teşekkürler