3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Müdür Yücel teşkilatını savundu

Eskişehir İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, polisin ruhunu kaybetmemesi gerektiğini belirterek, "Biz icabında, birbirimizin göğsünde yaralanan ve ölen, operasyonlar esnasında paramız yetmediği için birbirimizin omzunda uyuyan, arabanın içerisinde ekmek, helva ve peyniri bölüp yiyen bir teşkilatız" dedi.

Yücel, yaptığı açıklamada, polisin moralinin her zaman yüksek olması gerektiğini ifade ederek, "Güncel tabiriyle moral ve motive olarak tabir edilen konuyu, ben ruh sahibi olarak tanımlıyorum. Her insanın, biraraya gelen grupların ve şehrin ayrı bir ruhu vardır. Her mesleğin de bir ruhu var. Polisin, polislik ruhunu kaybetmemesi gerekiyor. Bunun için de yapılması gereken çok şey var. Emniyet teşkilatı herhangi bir kamu kurumu veya özel sektördeki herhangi bir kuruluş değil. Biz icabında birbirimizin göğsünde yaralanan ve ölen, operasyonlar esnasında paramız yetmediği için birbirimizin omzunda uyuyan, yine operasyonlarda paramız yetmediğinde arabanın içerisinde ekmek, helva ve peyniri bölüp yiyen bir teşkilatız. Bizim için moral ve motivasyon denilen konu önemli. Polisin moral ve motivasyonu, işini sevmesi ve severek yapması, saate bakmadan akşamın nasıl geldiğini anlayamaması çok önemli" diye konuştu.

Emniyet teşkilatı mensuplarının saate göre çalışmasının asayişsizliğe sebep olacağını vurgulayan Emniyet Müdürü Savaş Yücel, şunları söyledi:

"Bu durumda asayişsizlik alıp başını gider. Eğer polis, aşkla, süratle ve severek çalışmıyorsa, bunun yansıması hemen sokakta kendini belli eder. Hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, çete artar. Sokaklar bunlar tarafından işgal edilince, halk sokağa çıkamaz olur. Halk, kendini ve malını güvende hissedemez. Konusu suç ve suçluyla uğraşmak olan polisin, yüksek morale sahip olarak çalışması son derece önem arz ediyor. Moral ve motivasyon olduğunda başarı artıyor. Polisimin moral ve motivasyonunun yüksek olması için bildiğim, okuduğum çok şeyleri hayata geçiriyorum. Kebap veya tatlı ısmarlamak bunlardan sadece birisi."

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?