8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Son gaziye ziyaretçi akını

İSTİKLAL Savaşı'nın hayatta kalan son gazisi 110 yaşındaki Yakup Satar'ın evi Kurban Bayramı nedeniyle ziyretçi akınına uğradı.

Kentin Hacı Seyit Mahallesi’nde kızı 75 yaşındaki Zekiye Tali ile oturan Yakup Satar’ı sabah erken saatlerden itibaren kızları, torunları ve yakınları ziyaret etti. Rahatsızlığı nedeniyle yatağından kalkmayan, gözleri iyi görmeyen ve kulakları ağır işiten Yakup Satar’ın ziyaretçileri elini öpüp bayramını kutladı. Yakup Satar’ın kızı Zekiye Tali, babasının rahatsız olması nedeniyle zorunlu kalmadıkça evlerine ziyaretçi kabul etmediklerini söyledi.

Türkiye’nin çeşitli illerden çok sayıda kişinin Eskişehir’e gelerek babasını görmek istediklerini anlatan Zekiye Tali, “Babam son günlerde iyice ahatsızlandı. İstanbul, Bursa’dan ziyaretçiler geliyor. Evimiz dolup dolup taşıyor. Gelen ziyaretçilere sadece babama kapıdan bakmalarını istiyoruz. Çünkü konuşunca çabuk yoruluyor. Babam bize ve gelen ziyaretçilere sürekli olarak birlik ve beraberlikten ayrılmamamız gerektiğini söylüyor'' dedi.

Gazi dedenin torunun çocuğu olan Eskişehir Dumlupınar İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Cem Kiraz “Okulda bütün arkadaşlarıma İstiklal Savaşı’nın son gazisinin benim dedem olduğunu gururla söylüyorum'' dedi. Kırım’da dünyaya gelen İstiklal Savaşı gazisi Yakup Satar, Birinci Dünya Savaşı’nda Basra Cephesi’nde de savaştı. 110 yaşındaki Yakup Satar 6 çocuk babası ve 48 torun sahibi.

 

Dha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 14:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?